Dolar 34,2435
%0
Euro 37,5545
%-0.22
Altın 2.883,330
%-0.12
Bist-100 8.929,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’de kanser tedavisinde ‘fitoterapi’ dönemi

Türkiye’de kanser tedavisinde ‘fitoterapi’ dönemi

Günümüzde yeni kanser tedavilerinin geliştirilmesinde karada ve denizde bulunan bitkilerden de faydalanılıyor. Doğadaki bitkileri kullanarak yapılan tedavi yöntemi ‘fitoterapi’ için Türkiye’de ilk kez İstanbul’da ve Muğla’da bulunan...

  • Ege Postası
  • 30.11.2013 - 05:37
Günümüzde yeni kanser tedavilerinin geliştirilmesinde karada ve denizde bulunan bitkilerden de faydalanılıyor. Doğadaki bitkileri kullanarak yapılan tedavi yöntemi ‘fitoterapi’ için Türkiye’de ilk kez İstanbul’da ve Muğla’da bulunan iki sağlık kuruluşu işbirliğine gitti.

İstanbul’da medikal tedaviler ve onkoloji alanında hizmet veren Life Med Tıp Merkezi ile Muğla’nın Bodrum ilçesindeki İmmu-Nat Bitkisel İlaç ve Doğal Sağlık Ürünleri arasında yapılan anlaşma ile Türkiye'de kanser hastalarının güvenilir bitkisel ürün kullanmasının yolu açıldı.

GÜVENİLİR BİTKİSEL ÜRÜN

Life Med Onkoloji Servisi Dahiliye Uzmanı Erkan Koçyıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm dünyada kabul görmüş fitoterapi, ülkemizde yeteri kadar anlaşılamamış ve yerini bulamamıştır. Hastaların, uzmanların bilgisi dışında bitkisel tedavi amaçlı kullandıkları yanlış ürünler tedaviyi olumsuz etkilemekte ve bu durumdan yararlanmak isteyen şahıs veya kurumların da ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Mevcut olumsuzlukların giderilmesi ve özellikle kanserli hastalara doğru ve güvenilir tedavi sağlanabilmesi adına Life Med ve İmmu-Nat arasında bir anlaşma yapılarak, Türkiye için önemli bir adım atılmış ve Life Med Tıp Merkezi bünyesinde bir fitoterapi merkezi kurulmuştur” dedi.

Koçyıldız, bu anlaşma ile birlikte onkoloji ve fitoterapi tedavilerinin beraber uygulandığını, hastaların bilinçsiz bitkisel kullanımının önüne geçilmesi ve medikal tedavinin desteklenmesinin amaçlandığını belirtti.

KANSER HASTALARI İÇİN OLUMLU BİR GELİŞME

İmmu-Nat hekimi Genel Cerrahi Uzmanı Ünal Vural ise, “Böyle bir birliktelik için çok öncesinden çalışmalar başlatılmalıydı. Böylece daha önce yaşanmış birçok ciddi sağlık problemleri ve bilgi kirliliğinin de önüne geçilmiş olunurdu. Yine de, hiçbir şey için geç kalınmış değil. Şu an için İmmu-Nat ve Life Med’in öncülüğünü yaptığı bu tedavi ve destekleyici uygulamaların daha yaygınlaşması tüm hastalar adına olumlu bir gelişmedir” diye konuştu.

BİLİNÇSİZ KULLANIMI ENGELLEMEYE ÇALIŞACAKLAR

İki kuruluş, hastaları sakıncalı ürün kullanımından ve sosyal yaşamdan uzaklaştıran kemoterapinin yan etkilerinden koruyabilmeyi, enfeksiyonel hastalıklara karşı direnç sağlayabilmeyi, güvenilir bitkisel ürünlerin medikal tedavilerdeki tamamlayıcı yönlerini göstermeyi, onkoterapi ile fitoterapiyi bilimsel esaslar çerçevesinde birleştirerek hastaların maksimum fayda görmelerini hedefliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.