Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’deki hayvanat bahçeleri içerisinde ilk kez bir zebra doğum yaptı

Türkiye’deki hayvanat bahçeleri içerisinde ilk kez bir zebra doğum yaptı

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde yeni bir doğum sevinci yaşadı. Bayramı çifte bayram yaprak geçiren hayvanat bahçesi yetkilileri, Türkiye’de ilk kez bir hayvanat bahçesinde doğum yapan...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 12:20
Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde yeni bir doğum sevinci yaşadı. Bayramı çifte bayram yaprak geçiren hayvanat bahçesi yetkilileri, Türkiye’de ilk kez bir hayvanat bahçesinde doğum yapan zebraya tanık oldu.

    Türkiye'deki hayvanat bahçeleri içerisinde doğumla ilk kez bir zebra doğdu. Yeni doğan zebra ile zebralarının sayısının 5’e yükseldiğini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Kurban Bayramı’nın ilk günüde çifte bayram yaşadık. Bayram’da bir zebra yavru doğdu. Biz de adını “Şeker” koyduk. Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak ilkleri yaşamaya devam ediyoruz.” dedi.

    2008 yılından buyana zebraların hayvanat bahçesinde bulunduğunu anlatan Özsöyler, daha önce 4 olan zebraların yeni doğan yavru ile sayılarının 5’e yükseldiğini söyledi. Zebraların belirli bir uyum ve gebelik süreçlerinin olduğunu vurgulayan Celal Özsöyler, “11,5 ile 12 ay gibi gebelik süreleri var. Doğal barınakları olmazsa tabi ki doğum yapmıyorlar. Biz bunlara doğal barınaklar ve uyum süreleri hazırladık. Bunun neticesinde de sonuca ulaştık.” diye konuştu.

    DOĞURGANLIK AÇISINDAN AVRUPA’DA İLK SIRADA

    Avrupa’da bulunan hayvanat bahçelerinin arasında doğurganlık oranı en yüksek hayvanat bahçesinin Gaziantep Hayvanat Bahçesi olduğunu dile getiren Özsöyler, 2013 yılında doğum oranın yüzde 70 olduğunu açıkladı.

    Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde ortalama 300 tür ile 7 bin civarında hayvanın bulunduğunu ifade eden Özsöyler, 2012 yılında 2 milyon 450 bin kişinin ziyaret ettiğini, 2013 yılının ilk 8 ayına kadar da 2 milyon 650 kişinin ziyaret ettiğini kaydetti. Hayvanat bahçesinin sadece Gaziantep ve çevresinde ziyaretçi almadığını vurgulayan Celal Özsöyler, Türkiye’nin değişik yörelerinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerle 2013 yılının sonunda ziyaretçi sayısını 3 milyon kişiye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.