Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’deki her 4 kornea naklinden biri Kartal’da yapılıyor

Türkiye’deki her 4 kornea naklinden biri Kartal’da yapılıyor

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Türkiye’de uygulanan kornea nakillerinin dörtte biri gerçekleştiriliyor.Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı olarak hizmet veren hastane, Anadolu yakasının en büyük...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 16:02
Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Türkiye’de uygulanan kornea nakillerinin dörtte biri gerçekleştiriliyor.

Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı olarak hizmet veren hastane, Anadolu yakasının en büyük acil servislerinden birine sahip olmasının yanı sıra, başarılı kornea nakilleri ile gündeme geliyor. Yılda 500’ün üzerinde kornea nakli gerçekleştiren hastanede nakil işlemleri 2011 yılından beri uygulanıyor.

Türkiye’nin en büyük göz bankalarından birine sahip olan hastanede, nakil bekleyen hastalara başarı ile hizmet veriliyor. Kornea nakli ihtiyacının büyük bir bölümünün doğuştan görme problemi olan hastalar ile kazalar sonucu görme yetisini kaybetmiş hastalardan oluştuğunu belirten Göz Hastalıkları Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Yusuf Özertürk, ülkemizde organ nakli ve organ bağışı konusunda önemli atılımlar olduğunu ancak bağışlanan organ miktarının nakil bekleyen hastalar için yetersiz kaldığını belirtti. Nakil için gözün tamamının alınmadığını yalnızca gözden doku alındığını belirten Profesör Özertürk, Bağışların büyük çoğunluğunun adli vakalardan geldiğini sözlerine ekledi.

T.C Sağlık Bakanlığı tarafından nakil bekleyen hastalar için Amerika’dan kornea getirilme projesinde ilk adımların gerçekleştiğini belirten Hastane Başhekimi Doç. Dr. Recep Demirhan ise, yalnızca kadavradan alınan dokular ile nakil yapıldığını hatırlatarak vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.