Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkmenistan ile tarihi anlaşmalara imza atıldı

Türkmenistan ile tarihi anlaşmalara imza atıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türkmenistan ziyaretinde, ikili ilişkilere yeni bir ivme kazandıracak bir dizi anlaşmalara imza atıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ortak bildiriyi imzaladı. İki...

  • Ege Postası
  • 30.05.2013 - 12:00
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türkmenistan ziyaretinde, ikili ilişkilere yeni bir ivme kazandıracak bir dizi anlaşmalara imza atıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ortak bildiriyi imzaladı.
İki liderin hazır bulunduğu törende, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkanı Yardımcısı Baymurat Hocamuhammedov Türkmen gazının Türkiye ulaştırılması konusunda işbirliğini öngören çerçeve anlaşmasına imza attı.

Ayrıca Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkanı Yardımcısı Annageldi Yazmuradov ise tarım alanında teknik işbirliği protokolüne imza attı. Nihat Ergün, Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı Sapardurdu Toylıyev ile gençlik ve spor alanında işbirliği anlaşmasını imzaladı.

TİKA Başkanı Serdar Çam ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkanı Yardımcısı Sapardurdy Toylıyev Sultan Alparslan’ın mezarının araştırılması ve türbesinin yapılmasına ve aynı zamanda sahabelerin mezarının bulunduğu türbenin restorasyonu ve çevre düzenlenmesine yönelik işbirliği protokolüne imza attı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov dışişleri bakanlıkları arasında işbirliğine dair anlaşmayı ve diplomatların değişim konusundaki muhtırayı imzaladı.

Dışişleri bakanları hukuki ve cezai alanında adli yardımlaşma konusundaki işbirliği anlaşmasına da imza attı. Türkiye Sermaye Kurulu ile Türkmenistan Maliye Bakanlığı arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.