Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tuzhurmatu şehitleri için mevlit okutuldu

Tuzhurmatu şehitleri için mevlit okutuldu

Irak'ın Tuzhurmatu ilçesinde geçtiğimiz hafta düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybeden 13 şehit için Erbil'de mevlit okutuldu.Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil bürosu, Türkmen şehitleri için Erbil Sawaf Camii'nde mevlit okuttu....

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 12:50
Irak'ın Tuzhurmatu ilçesinde geçtiğimiz hafta düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybeden 13 şehit için Erbil'de mevlit okutuldu.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil bürosu, Türkmen şehitleri için Erbil Sawaf Camii'nde mevlit okuttu. Mevlide Erbil'in ileri gelen Türkmen siyasetçilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Parlamentosu Erbil listesi milletvekili Şerdil Tahsin, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Erbilli Türkmenler olarak Tuzhurmatu ve Kerkük civarında Türkmenlere ve diğer etnik kökenden insanalara yönelik düzenlenen bütün terör olaylarını kınadıklarını dile getirdi.

TÜRKMEN MİLİS GÜCÜ KURULACAK

Irak Türkmen Cephesi Türütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ise Tuzhurmatu'da kurulması öngörülen silahlı Türkmen gücü hakkında şu ifadeleri kullandı: "Hiç kimse endişe duymasın. Bu güç sadece Tuzhurmatu'daki Türkmenleri korumaya yönelik bir güç olacaktır. Bundan ne Arap ne de Kürt kardeşlerimiz endişe duysun. Bizi ne Irak gücü ne de Peşmerge koruyor. O nedenle biz bu silahlı güce uzun zamandan beri taliptik. Bu yasal bir şekilde kurulacaktır. Anayasaya karşı bir durum söz konusu değildir." şeklinde konuştu.

Tuzhurmatu'ta düzenlenen saldırı ardından Irak merkezi hükümeti Irak Başbakan'ı Nuri El Maliki'nin kararı ile bir komisyon ilçeye gönderilmişti. Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani başkanlığındaki komisyon Tuzhurmatu ilçesine ziyaret etmiş ve orada Sahwa gücü içerisinde Türkmenlere ait bir silahlı grup oluşturulmasına karar vermişti.

Ancak bu durum bölgede yaşayan diğer etnik grupları rahatsız etti. Bölgesel Kürt Yönetimi Peşmerge Sözcüsü Cebar Yawar yaptığı yazı açıklamada "Bu yasal bir durum değildir. Bu durum oradaki milletler arasında ayrımcılığa yol açar." dedi.

Türkmenler ise ayrıca Tuzhurmatu ve Telafer ilçelerinin il olmasını talep ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.