Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üç fidan Bayraklı'da türkülerle anıldı

Üç fidan Bayraklı'da türkülerle anıldı

Bayraklı Belediyesi katledilişlerinin 43. yıldönümünde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı türkülerle andı. Anma törenine Adana'dan misafir olarak gelen Mahir Çayan'ın Halası Kifayet Ana'nın yazdığı şiiri duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Üç fidan Bayraklı'da türkülerle anıldı

  • Ege Postası
  • 07.05.2015 - 10:16
Üç fidanı anma programı Yamanlar'da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın heykellerinin önünde saygı duruşuyla başladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve vatandaşlar ellerindeki karanfilleri heykele bıraktı. Anma programı daha sonra Nazım Hikmet Rekreasyon alanında devam etti.


ÇAYAN'IN HALASI ŞİİR OKUDU
Adana'dan misafir olarak gelen Mahir Çayan'ın Halası Kifayet Ana anma programında konuştu. Ana, "Ben de bir şehit annesiyim. Bir oğlumu şehit ettiler. Oğlumun biri 11 yıl biri 20 yıl içeride yattı.Ve bir kızım İşkenceler gördü, hasta oldu. Ama bu bileğimi kimse bükemedi. Başımı önüme kimse eğdirmedi. Şehit oğluma yazdığım bir şiirim var. Evimi bastıklarında hiçbir şey bulamadılar, bir tek onu aldılar gittiler. Ona yazdığım ilk şiiri okumak istiyorum" diyerek şiirini seslendirdi. Ana'nın okuduğu geceye katılanlar tarafından büyük alkış topladı. 
TEK TEK İSİMLERİ OKUDU
Daha sonra İzmir 68liler platformu Başkanı Okan Yüksel söz aldı.  Yüksel,  "Merhaba Deniz Gezmiş burada m? Hüseyin İnan, Yusuf Aslan, Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı, İbrahim Kaypakkaya, Erdal Eren, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan burda mı" dedi.
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE
Üç fidanı anma gecesinde son olarak Başkan Karabağ söz aldı. "Başta Kifayet anne olmak üzere burada bulunan sevgili konuklar, sevgili yamanlar halkı devrimciler ilericiler yurtsever sevgili dostlarım hepimizi saygıyla selamlıyorum, hoşgeldiniz" diyerek sözlerine başlayan Karabağ, 
"Bugün Denizleri anıyoruz. Heykellerini yapmıştık.  Denizle ilgili birkaç noktayı size hatırlatmak istiyorum. Sevgili Deniz Gezmiş idam sehpasını tekmelemeden önce 'yaşasın tam bağımsız Türkiye' diye bağırmış ve 'yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği' demiştir. "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Kürdistan Cumhuriyeti' dememiştir" diye konuştu.


GEZMİŞ'TEN ÖRNEK VERDİ
Başkan Karabağ sözlerine şöyle devam etti:
"Ben Deniz'in ne demek istediğini mahkemeden kullandığı şu üç cümleyle burada sizlere paylaşmak istiyorum. Mahkemede ifade veriyor sevgili Deniz ve şunları söylüyor: 'Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi kararında ve Misakı Millide şu vardır. Misakı Milli sınırları içinde iki kardeş kavim yaşar. Türk ve Kürt kavimi yaşamaktadır. Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisinin kararı böyledir. Bunu kabul etmek bölücülük değildir. Bu iki kardeş unsur birinci kurtuluş savaşını müştereken başarmıştı. İstiklal savaşından bahsediyor. Güney cephesinde düşmanla omuz omuza savaşmışlardır. Buna ikisine birden Türkiye Halkı denir. Ve bu iki kardeş unsur ikinci bağımsızlık savaşını da müştereken başaracaklardır' Deniz devam ediyor, 'Türkiye'nin bağımsızlığından başka hiçbir şey istemedik. Ve hayatımızı bu yola koyduk. Varlığımızı Türkiye halkına armağan ettik' Bunu özellikle Kürt kökenli arkadaşlarıma ifade ediyorum, saygılar sunuyorum" dedi.

TÜRKÜLER ÜÇ FİDAN İÇİN
Karabağ'ın konuşmasının ardından ilk olarak sahneyi Mustafa Özenç aldı. Daha sonra da Efe Mete Aydemir çıktı. Aydemir ve Özenç söyledikleri Türkülerle üç fidanı andı.      

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.