Dolar 34,2716
%0.31
Euro 37,5011
%-0.06
Altın 2.928,490
%1.36
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uçak kazasında hayatını kaybeden İspanyol askerler törenle anıldı

Uçak kazasında hayatını kaybeden İspanyol askerler törenle anıldı

Trabzon'da 10 yıl önce meydana gelen uçak kazasında hayatlarını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile mürettebat için Pilav Dağı ve Maçka ilçesinde anma törenleri düzenlendi. Atasu beldesi sınırları içerisinde bulunan Pilav Dağı'ndaki...

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 16:02
Trabzon'da 10 yıl önce meydana gelen uçak kazasında hayatlarını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile mürettebat için Pilav Dağı ve Maçka ilçesinde anma törenleri düzenlendi.

Atasu beldesi sınırları içerisinde bulunan Pilav Dağı'ndaki Türk- İspanyol Dostluk Anıtı'nda, kazanın 10. yıl dönümü sebebiyle anma töreni düzenlendi. Törene İspanya Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado, İzmir NATO LANDCOM Kurmay Başkanı Tuğgeneral Andres Freire Garcia, İspanya Savunma Ateşesi Albay Julian de Pablo Martin, İspanya Jandarma Ateşesi Albay Eduardo Fernandez, İzmir NATO LANCOM Albay Angel Gomez Talavera, İzmir NATO LANCOM Albay Gabriel de Dieogo Coppen, İspanya Savunma Ateşe Yardımcısı Faustino Morone, İzmir NATO LANCOM Ricardo Romero, İzmir NATO LANCOM Romon Lopez Martin katıldı. Anma töreninde Türkiye’yi ise Trabzon 48’inci İç Güvenlik Tugay Komutan Vekili Albay İlhami Ulu, Trabzon Merkez Komutanı Albay Turgay Aras, Maçka Kaymakamı Murat Çavuldak, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse temsil etti.

Tören öncesinde, İspanya Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado tarafından, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse’ye, Sivil Liyakat nişanı ve İzmir NATO LANDCOM Kurmay Başkanı Tuğgeneral Andres Freire Garcia tarafından da beyaz kurdeleli Jandarma Liyakat nişanı takıldı. Pilav Dağı'nda kaza bölgesine çıkarak kurtulan olup olmadığını araştıran, daha sonra da gelen Türk askerlere yardım eden, kaza bölgesinde bulduğu askerlere ait eşyaları da İspanyadaki ailelerine gönderen Konaklar Mahallesi’nde Kıran Cami imamı Sait Topçu'ya da İspanya Jandarma Ateşesi Albay Eduardo Fernandez tarafından beyaz kurdeleli Jandarma Liyakat Nişanı verildi. Törende Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse ve Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ile İspanya Krallığı ve Savunma Bakanlığı tarafından her iki anıtın bu yıl bakımları için 2 bin 600 Euro’luk bağış anlaşması imzalandı.

Liyakat nişanın takdim edildiği Atasu Belediye Başkanlığı binasında bir konuşma yapan İspanya Büyükelçisi Gonzalez Aller Jurado, minnettarlıklarının çok derin ve büyük olduğunu belirtti. Jurado, “Gerçekten bizlere sunduğunuz mükemmel işbirliğinden ötürü takdirlerimizi sunuyorum. Bizim minnettarlığımız her ne kadar sözlerle anlatılmayacak kadar olsa da bunun bir ifadesi olarak sizlere liyakat nişanı takdim etmek istedik. Bu nişan İspanya Kralı tarafından onaylandı. Herkese burada katkılarından dolayı sizler vasıtasıyla minnetlerimizi iletmenizi istiyorum. Her yıl burada olmak büyük bir mutluluk kaynağı. Bizim minnettarlığımız çok derindir ve çok büyüktür.” dedi.

Törene katılan askeri heyet, uçak kazasının meydana geldiği yerde bulunan Türk- İspanyol Dostluk Anıtı’na çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Pilav Dağı'ndaki törenin ardından heyet Maçka ilçe merkezine indi. Burada önce kazada hayatını kaybeden Ukraynalı uçak mürettebatı için yaptırılan anıta çiçek bırakan heyet, ardından Türk - İspanyol Dostluk Anıtı'nın önünde yapılan törene katıldı. İspanyollara ait şehitler marşı İspanyolca ve Türkçe okundu. Tören, Büyükelçi Gonzales’in şeref defterini imzalaması ile sona erdi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de görev yapan İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan Ukrayna tescilli uçak, 26 Mayıs 2003'de Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Pilav Dağı mevkiinde düşmüş, kazada 62 İspanyol askeri ile 1'i Belaruslu 12'si Ukraynalı 13 mürettebat hayatını kaybetmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.