Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uçak merdiveninde hiç bir yasa imzalamadım

Uçak merdiveninde hiç bir yasa imzalamadım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın başkanlığındaki CHP heyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Büyükşehir Yasası’nda yapılan değişiklikle ilgili görüşlerini iletti. Günaydın, Cumhurbaşkanı Gül’ün kendisine gelen bütün yasaları dikkatle incelediğini ve “Ben uçak merdiveninde hiçbir yasa imzalamadım” dediğini aktardı.

  • Ege Postası
  • 16.11.2012 - 09:51
ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın başkanlığındaki CHP heyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Büyükşehir Yasası’nda yapılan değişiklikle ilgili görüşlerini iletti. Günaydın, Cumhurbaşkanı Gül’ün kendisine gelen bütün yasaları dikkatle incelediğini ve “Ben uçak merdiveninde hiçbir yasa imzalamadım” dediğini aktardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın başkanlığındaki İzmir, Mersin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanları ile bazı ilçe ve belde belediye başkanlarından oluşan CHP heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Çankaya Köşkü’nde ziyaret etti. Görüşmede CHP’li belediye başkanlarının yanı sıra TBMM İçişleri Komisyonu üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ve Ankara İl Özel İdaresi CHP Grup Başkan Vekili Turhan Bulut da yer aldı.

Günaydın başkanlığındaki heyet bir saat 15 dakika süren görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül’e, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Yasa ile ilgili görüşlerini iletti, yasadaki itirazlarını içeren bir de rapor sundu.

CHP’nin randevu isteği üzerine gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Günaydın, kendilerinin söz konusu yasanın etkilediği tüm kesimleri temsilen burada bulunduklarını ifade etti.

 

“TRT’NİN VERDİĞİ KADARINI İZLEYEBİLDİM”

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül’e sundukları rapor kapsamında tasarının gerek TBMM görüşülmesi sırasındaki usule ilişkin özelliklerini, gerekse maddi bölümüne ilişkin kaygılarını ilettiklerini ifade eden Günaydın, Cumhurbaşkanı Gül’ün ise “Ben bu tasarıyı TBMM’deki görüşmelerinde izlemeye gayret ettim. Kamuoyunda bir tartışmanın olduğunun da farkındayım. Ben de TRT’nin verdiğini kadarını izleyebildim. TRT’nin vermediği bölümleri biz de izleyemedik’ dediğini aktardı. Günaydın, “Böylece saat 19.00’dan sonra TRT’nin TBMM’de olanı biteni yayınlamaktan vazgeçmesinin Sayın Cumhurbaşkanımızı da etkilediğini burada saptamış olduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün bu tasarıyı Kanunlar ve Kararlar Dairesinde incelettirdiğini, o inceleme sonucunda bir raporun kendisine geleceğini söylediğini belirten Günaydın, “Bir acele içerisinde olmadığını, bu yasanın dikkatli bir inceleme sürecinden geçeceğinden herkesin emin olması gerektiğini ifade etti” diye konuştu. Günaydın Cumhurbaşkanı Gül’ün yerindelik denetimi yapamayacağını ancak Anayasa’ya aykırılık iddialarını dikkatle değerlendireceğini ve ona göre kararını vereceğini belirttiğini aktardı. Günaydın görüşme boyunca bütün değerlendirmeleri yaptıklarını ifade ederken, “Bundan sonra takdir Cumhurbaşkanınındır. Zamanı ve takdirlerini bekleyeceğiz, ona göre biz de kendi değerlendirmelerimizi yapacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN SİTEM

Günaydın gazetecilerin sorusu üzerine, görüşmede başka bir konunun gündeme gelmediğini belirterek, “Ancak şu kadarını söyleyebilirim; Sayın Cumhurbaşkanı kendisine gelen bütün yasaları dikkatle incelediğini ve hiçbir acele içersinde olmadan bunları değerlendirdiğini söyledi. ‘Ben uçak merdiveninde hiçbir yasa imzalamadım’ dedi. Dolayısıyla bizim bu konuda daha evvel yaptığımız açıklamalara ilişkin de bir cevap niteliğinde açıklamada bulundu” diye konuştu.

Kendilerinin Cumhurbaşkanı Gül’e sitemlerinin özellikle 4+4+4 yasasını veto beklentisinden kaynaklandığını anlattıklarını ifade eden Günaydın, Gül’e, “Ama sizi üzecek bir değerlendirmede bulunduysak bundan dolayı da özür dilerim” dediğini de kaydetti.

Günaydın, görüşmenin ardından Büyükşehir Yasasıyla ilgili bir veto beklentisinin oluşup oluşmadığına ilişkin bir soru üzerine ise, “Biz de açıkçası Cumhurbaşkanının takdirini merakla bekliyoruz. Ama olumlu ya da olumsuz bir izlenim almış değiliz” dedi.(Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.