Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uçan Yol'un temeli atıldı

Uçan Yol'un temeli atıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Buca-Yeşildere bağlantısı için viyadüklü yolun temel atma töreni gerçekleşti.Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yeniden revize ettikleri proje ile Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın Konak Tüneli Projesi’nin önünü açtıklarını belirtti. Kocaoğlu İzmirlilere 10 Kasım’da ki yürüyüşe katılmaları için çağrıda bulunurken tören sonrası kamuoyunda gündem oluşturan ESHOT ihalesindeki kaos ile ilgili açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 09.11.2012 - 18:15
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Buca-Yeşildere bağlantısı için viyadüklü yolun temel atma töreni gerçekleşti.Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yeniden revize ettikleri proje ile Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın Konak Tüneli Projesi’nin önünü açtıklarını belirtti. Kocaoğlu İzmirlilere 10 Kasım’da ki yürüyüşe katılmaları için çağrıda bulunurken tören sonrası kamuoyunda gündem oluşturan ESHOT ihalesindeki kaos ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KONAK TÜNELİ’NİN ÖNÜNÜ AÇTIK
Halk arasında viyadük yüksekliği nedeniyle "uçan yol" olarak adlandırılan proje ile Karabağlar istikametinden gelen bütün trafiği 8 km boyunca çevreyolu ile otogara bağlayacak projenin birinci ve en zor etabının temelini attıklarını belirten Kocaoğlu, ““kentin içinde ayrı bir aks açmak, Yeşildere’yi rahatlatmak için yapılan bir projedir. Birinci etabı Buca’nın belli sıkışıklıklarını gidermek için Buca’nın merkezine kadar çalışacaktır. Yolun tamamı bitince bu sistem iki taraflı çalışmaya başlayacak. Yelşildere’yi Otaban’a doğru emerek trafiğe büyük katkı sağlayacak. Bu projenin kente kazandırılması için şimdiye kadar toplam 17.7 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendi. 16 milyon 312 bin TL'lik yapım gideri ile birlikte proje için ödenecek olan toplam maliyet 33 milyon 312 bin TL'yi buldu. Bu proje yapılmış ihalesine çıkılmak üzereyken Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın Konak Tüneli projesi ile çakıştı. Örtüşme noktasında problem yaşanacağı için Konak Tüneli’nin de önünü açmak için ihaleyi iptal ettik projede revizyon yaptık. Buna uçan yol denmesinin nedeni bazı yerlerde 35 metre yüksekliğe ulaşacağı için kaynaklanıyor. Bir taraftan Melez Çayı’nı bir taraftan Demiryolu’nu üstten geçerek trafiği rahatlatmak üzere yapılacak. Projenin Otogar'a kadar uzanacak diğer kısımları için de yeni imar yolları oluşturmak üzere proje çalışmaları sürüyor.Bu yolun diğer kısmı yani 6 buçuk kilometrelik kısmı da tamamlanınca Çevre Yolu’na ulaşılacak 70-80 milyon buranın ihale bedeli olacak. Bu kamulaştırmanın yürütülmesi içinde gerekli kararı verdik. Kamulaştırma çalışmalarına başladık. Otogar’a ve Çevreyolu’na ulaşıp İzmir trafiğinde önemli bir arteli yaşama getireceğiz” dedi.


TAM ADAPTİF SİSTEMİ İLK DEFA İZMİR GÜNDEMİNE ALDIK
Büyükşehir Belediyesi’nin ana görevlerinden bir tanesinin ulaşım ve trafik konusu olduğunun altını çizen Kocaoğlu, “ Bugün Türkiye’de eşi benzeri olmayan ve Dünyada da yeni uygulanmaya başlanan Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi”n İzmir’in gündemine aldık. Bunu gerçekleştirdiğimizde İzmir’in trafiği rahatlayacaktır ”dedi.

10 KASIM ÇAĞRISI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmirlilere 10 Kasım çağrısı yaptı. Kocaoğlu, “ Yarın Ata’mızın ölüm yıldönümü. Saat 12’de Alsancak Liman’ından Gündoğduya oradan Vasıf Çınar Bulvarı’na yürüyeceğiz. Bu yürüyüşü yıllardır yapıyoruz.Yoğun katılımlar ile güç katmanızı istiyorum. Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Komşularımız ile sorunlarımızın aşılması için 75 milyonun dayanışma içinde olması gerek. Bizim bizden başka gücümüz yoktur” dedi.

TATI: HAYAL KURMUYORUZ
Yıllardır çözülemeyen sorunların artık çözülmeye başlandığını belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; ”Büyükşehir başında hayal kurmayan bir başkan var bizlerde onun peşinden gidiyoruz. Hayal kurmuyoruz gerçekleştiriyoruz. Önce Şirinyer Projesi’nin adımını attık. Artık yoklar var olacak. Şirinyer Projesi buna çare olacak. Hasanağa parkı Büyükşehir’in katkıları ile çalışmalara başladı. Kasaplar Meydanı projemizde başladı. Hedef projelerimizden biri olan trafiği rahatlatmayı da bugün atılacak adımla atacağız. Seyhan Karabağlar arasdı 17 metrelik bir bağlantı yolu projemiz var. 14 trilyonluk bir kamulaştırmaya ihtiyacı var. Büyükşehir 5 yıllık imar programına soktu.Beyin beyine sorunların nasıl çözüleceğinin ispatıdır bu adımlar…” 



ESHOT İHALESİ HAKKINDA SORULARI YANITLADI
Kocaoğlu tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ESHOT’un personel alım ihalesinde yaşanan kaousun ve bu eksende İstihdam Zirvesi’nde sistemi eleştirmesi hatırlatılan Kocaoğlu,” Belediyelerin kendi şirketlerine ihalesiz hizmet alımlarını ihalesiz verebilmelerini önerdik. Doğrusuda bu... 20o4 yılına kadar da bu şekilde devam ediyordu.. Bunun bir çok sıkıntı çıkardığı biliyoruz ve yaşıyoruz. Bunun altını çizmek istedim. Tartışılacak bir konu değil. Gayet net. ” dedi.
Kocaoğlu gündeme bomba etkisi gibi düşen ihalede en düşük teklifi veren şirketin ‘Deniz Feneri’ uzantısı olmasının hatırlatılması üzerine, “Ben de gazetelerden okudum. İhaleyi ben yapmıyourum. ESHOT şirketimiz yapıyor. İZELMAn şirketimizde giriyor. Benim bugüne kadar ihaleler ile yakından uzaktan ilgim yok. Komisyon üyelerini ya da firmaları bilmem. Kanuni yeterliliği varsa ihaleye girecektir ve evrakları tamamsa ihaleyi de alacaktır. Sanıyorum komisyonumuz incelemelerini sürdürüyor. Bitirince kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Uçanyol Projesi ile;

-Kent merkezi ile Bornova ve Karşıyaka yönünden Yeşildere Caddesi'ni kullanarak Buca'ya gitmek isteyenler, Mehmet Akif Caddesi'ndeki trafik yoğunluğuna girmeden "kestirmeden" Menderes Caddesi-Şirinyer-Gürçeşme-Ufuk ve İşçievleri üzerinden Evka-1 ve İZKENT'e ulaşabilecek.

-Yine Buca'dan Bornova ve Karşıyaka ile kent merkezine ulaşmak isteyen vatandaşlar, açılacak yeni güzergah üzerinden Yeşildere Caddesi'ne çıkarak istedikleri istikamete gidebilecek.

-Bu güzergah üzerinde bulunan Çamlık-Mehtap ve İsmet Paşa mahallelerine de ulaşım kolaylaşmış olacak.

-Buca'ya giriş-çıkışı sağlayan Mehmet Akif ve Menderes caddelerindeki trafik yükü hafifleyecek.

-Buca, Çamlıkule bağlantı yolundan sonra ikinci bir alternatif güzergah kazanmış olacak.

-Buca-Şirinyer üzerinden Karabağlar ve Gaziemir istikametine gitmek isteyenler, Mehmet Akif Caddesi'ni kullanmak zorunda kalmadan, yeni yol üzerinden Yeşildere Caddesi'ne çıkarak istedikleri yere gidebilecekler.

-7.5 kilometrelik güzergah tamamlandığında hem Buca'dan hem de Gürçeşme, Eşrefpaşa, Yeşilyurt, Bozyaka, Eskiizmir, Karabağlar ve Yeşildere gibi semtlerden Otogar'a ulaşım kolaylaşmış olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.