Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulaşım zammına dava açıldı

Ulaşım zammına dava açıldı

Başkanlık önergesi ile meclise gelen ve komisyonlara gönderilen ulaşım zammı sonuçlandı.CHP ve Ak Parti grubu arasında tartışma yaratan yeni tarife Büyükşehir belediyesi Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. 26 Kasım’dan itibaren otobüs, metro, İZBAN ve vapurlarda uygulanacak yeni tarifeye göre 1 lira 75 kuruş olan tam bilet 1 lira 85 kuruşa çıktı. Öğrenci ise 0.95 kuruştan 1 lira’ya yükseldi. Mecliste kabul edilen zammın ardından Demokrat Parti ulaşım zammı tarifesinin iptali için İzmir 3. İdare Mahkemesinde dava açtı.

  • Ege Postası
  • 15.11.2012 - 14:13
İZMİR --Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önerisiyle geçtiğimiz toplantıda meclise gelen ve komisyonlara gönderilen ulaşım zammı Adnan Oğuz Akyarlı başkanlığında toplanan Kasım ayı ikinci meclis toplantısında sonuçlandı.Tartışmalı şekilde geçen ulaşım zammı ile yeni tarifeye göre yüzde 5-6 oranında zam yapıldı. 26 Kasım’dan itibaren otobüs, metro, İZBAN ve vapurlarda uygulanacak yeni tarifeye göre 1 lira 75 kuruş olan tam bilet 1 lira 85 kuruşa çıktı. Öğrenci ise 0.95 kuruştan 1 lira’ya yükseldi.

ULAŞIMDA YENİ TARİFE BELLİ OLDU



DEMOKRAT PARTi DAVA AÇTI

Demokrat Parti İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Meclisince kabul edilen ulaşım zammı tarifesinin iptali için İzmir 3. İdare Mahkemesinde dava açtı.

Dava ile ilgili yazılı açıklama yapan DP İzmir İl Başkanı Gökhan Karateke, 1,75 TL olan bilet bedelinin 1,85 TL’ye yükseltildiğini ardından Metro, İZBAN ve vapura da zam yapılacağını, asgari ücretle de geçinen ve günde birkaç kez işe giderken toplu taşımayı kullanan vatandaşlar için kayıp olduğunu belirterek belediyenin ticarethane olmadığını, kar zarar hesabı yapmaması gerektiği söyledi ve Anayasa’daki sosyal devlet ilkesinin göz önüne alınmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Karateke kamu hizmetlerinden yararlandığı ölçüde külfete katlanma konusunda Büyükşehir Belediyesinin adil davranması gerektiğini ifade etti ve, " Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma zam yaparken kar zarar hesabı değil, bu ilkeleri göz önüne alması gerektiğini ifade ederek, daha önce değişik kalemlerde yapılan zam bedelleri vatandaşa defaten iade edilmeden ve bu hususlar göz önüne alınmadan yapılan zam kararı hukuka aykırıdır. Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı olarak ta İzmirlilerin aleyhine olan ulaşım zammı için dava açmak zorunda kalmış bulunuyoruz” dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.