Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uluslararası bayram sofrasında buluştular

Uluslararası bayram sofrasında buluştular

Bursa’da eğitim gören dünyanın birçok kıtası ve ülkesinden gelen yabancı öğrenciler, Ramazan Bayramı'nı aynı sofra etrafında kutladı. Uludağ Üniversitesi'nde eğitim gören 21 ülkeden 40 öğrencinin buluştuğu bayram sofrasında yaşanan...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 13:15
Bursa’da eğitim gören dünyanın birçok kıtası ve ülkesinden gelen yabancı öğrenciler, Ramazan Bayramı'nı aynı sofra etrafında kutladı. Uludağ Üniversitesi'nde eğitim gören 21 ülkeden 40 öğrencinin buluştuğu bayram sofrasında yaşanan sıcak ortam aile havası estirdi.

Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen organizasyon ile öncelikle birlikte bayram namazına giden yabancı öğrenciler, ardından dernek binasında kurulan bayram sofrasında buluştu. Birbiri ile bayramlaşan öğrenciler, kan bağı ailelerinden uzak ancak gönül bağı kardeşleri ile birlikte bayram yapmanın mutluluğunu yaşadı. Aynı bayram sofrasında buluşan yabancı öğrenciler, binlerce kilometre uzaklıkta olsa da bayramı arkadaşları ile aile sıcaklığında doyasıya yaşadı.

21 ÜLKEDEN 40 ÖĞRENCİNİN KATILIMI İLE BAYRAMLAŞMA

Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Kasım Mutlu, Bursa’da eğitim gören yabancı öğrencilerin bayramda yabancılık çekmemeleri için değişik etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Bugünkü programımız dünyanın değişik coğrafyalarından eğitim için Bursa’ya gelen yabancı öğrencilerimizin burada kendilerine yalnız olmadığını göstermek için düzenlediğimiz kahvaltılı bayramlaşma töreni.” dedi.

Bayramlaşmaya, 21 ülkeden 40 öğrencinin katıldığını anlatan Mutlu, “Bayramı, öğrenciler, kaldıkları yerdeki arkadaşları ile birlikte değerlendiriyorlar. Ayrıca, biz de onların canlarının sıkılmaması ve yalnız olduklarını hissetmemeleri için değişik organizasyonlar düzenliyoruz. Bunlardan biri de bu bayramlaşma töreni.” şeklinde konuştu.

"KENDİMİZİ ÜLKEMİZDE GİBİ HİSSEDİYORUZ"

Mavi Küre Derneği’nin düzenlediği bayramlaşma kahvaltısında aynı sofra etrafında bağdaş kuran yabancı öğrenciler ise bayramın çok iyi geçtiğini belirterek, kendilerini ülkelerinde hissettiklerini kaydetti. Gine, Kamerun ve Kazakistan gibi dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı öğrenciler duygularını şöyle ifade etti: “Burada bayram çok güzel geçiyor. Bugün ise diğer ülkelerden gelen Asya kıtasından, Afrika kıtasından gelen arkadaşlarla bu bayramlaşma sofrasında buluştuk. Bu sofrada arkadaşlarla buluştuğumuz için çok mutluyum. Kendimizi ülkemizde hissediyoruz.”

Türkiye’de bayramın çok güzel geçtiğini belirten öğrenciler, “Bugün bayramın ilk günü, çok güzel bir bayram geçiriyoruz. Sabah öncelikle bayram namazına gittik arkadaşlarla. Daha sonra buraya kahvaltıya geldik. Burada birçok ülkeden arkadaşla bayram kahvaltısında buluştuk. Çok güzel bir bayram geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kamerun’dan gelen Muhammet Salih ise “Ben burada öğrenciyim. Biyoloji okuyorum. Bayram çok iyi geçiyor. Burada arkadaşlarla kahvaltı yapıyoruz. Birçok ülkeden gelen arkadaşlarla kahvaltı yapıyoruz. Bayram çok güzel geçiyor. Çok mutluyuz.” dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.