Dolar 34,1118
%0.28
Euro 38,1157
%0.16
Altın 2.862,580
%1.18
Bist-100 9.964,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ümit Özdağ, Dilruba'nın tahliye edilmemesini eleştirdi

Ümit Özdağ, Dilruba'nın tahliye edilmemesini eleştirdi

Instagram yasağını eleştirdiği için tutuklanan Dilruba K. hakkında, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tahliye kararı verildi. Ancak Dilruba K. hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan verilen tutuklama kararına yapılan itiraz ise reddedildi. Bu gelişme üzerine sosyal medyadan açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kararı eleştirdi. Özdağ, "Dilruba Y’nin tutukluluk hali devam ediyor. Kemalistlerin eşlerini cariye yapmayı hak sayan halkı kin ve düşmanlığa sevk etme iddiası ile tutuksuz yargılanıyor ama Dilruba K. Tutuklu yargılanıyor. " dedi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2024 - 20:38
  • Güncelleme: 20.08.2024 - 22:37

EGEPOSTASI- Instagram yasağını eleştirdiği için iki kez tutuklanan Dilruba K. hakkında, avukatı Hüseyin Yıldız'ın itirazı üzerine Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tahliye kararı verildi.

Ancak Dilruba K. hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan verilen tutuklama kararına yapılan itiraz ise reddedildi.

Dilruba K.'nın tutukluluğu sürecek.

ÖZDAĞ: 

Öte yandan kararın ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya hesabından açıklama yaparak kararı eleştirdi.

Özdağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"Dilruba K’nın tutukluluğu devam ediyor. Avukatlığını Zafer Partisi İzmir il başkan yardımcısı Ali Barış Ercan’ın yaptığı davada tutuklamaya itiraz edildi: 

Mahkeme  Cumhurbaşkanlığına Hakaret suçu ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında adli kontrol ve yurt dışı çıkma yasağı ile tahliye kararı verdi. Ancak, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama  suçu ile ilgili olarak alınan tutuklama kararına yapılan itiraz reddedildi ve .bu sebeple Dilruba Y’nin tutukluluk hali devam ediyor. Kemalistlerin eşlerini cariye yapmayı hak sayan halkı kin ve düşmanlığa sevk etme iddiası ile tutuksuz yargılanıyor ama Dilruba K. Tutuklu yargılanıyor. "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.