Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umut Yıldızı, risk altındaki 10 genci daha iş sahibi yaptı

Umut Yıldızı, risk altındaki 10 genci daha iş sahibi yaptı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve İŞKUR Genel Müdürlüğünce risk altında suça sürüklenmiş çocukların korunmasına yönelik başlatılan Umut Yıldızı Projesi, meyvelerini vermeye devam ediyor. Trabzon’da proje kapsamında açılan kursları...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 12:09
Emniyet Genel Müdürlüğü ve İŞKUR Genel Müdürlüğünce risk altında suça sürüklenmiş çocukların korunmasına yönelik başlatılan Umut Yıldızı Projesi, meyvelerini vermeye devam ediyor. Trabzon’da proje kapsamında açılan kursları başarıyla bitiren gençlere sertifikaları verildi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, valilik binasındaki törende yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz yıllarda başlatıp başarıyla uyguladığımız Umut Yıldızı Projesi, çerçevesinde 10 çocuğumuzun mesleki eğitimini gerçekleştirerek çeşitli firmalara yerleştirmemiz bizleri daha da cesaretlendirdi. Bu yıl yine çocuklarımızın mesleki eğitimlerini gerçekleştirip talepte bulunan özel sektöre yönlendirdik. 10 çocuğumuz eğitimden geçerek meslek sahibi oldular. Onları istihdam eden müteşebbislerimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Bu duruma sadece ekonomik bir kazanç gibi bakılmaması gerektiğini ifade eden Kızılcık, “Bu aynı zamanda geleceğimiz için sosyal bir projedir. Gençlerimiz bugüne kadar gerekli sosyal ve akademik eğitimlerini yeterli oranda alamamıştı. Devletimiz ve özel sektörümüz bu açığı birlikte gördüler ve bunun eğitimlerini gerçekleştirip, pırıl pırıl gençlerimizi meslek sahibi yapmanın yolunu açtık. Kendilerine ve ülke ekonomisine katkı veren birer bireyler olarak yetişmelerinde emeği geçen herkesi kutluyorum.” diye konuştu.

Kursiyerlere sertifikalarını veren ve kitap hediye eden Vali Kızılcık, “Eğitimleriniz burada bitmedi. Eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir olgudur. Sizlere güveniyoruz, çok okumanızı bekliyorum.” diye tavsiyelerde bulundu. Sertifika törenine, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin ile kursiyerler katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.