Dolar 34,2336
%-0.03
Euro 37,5576
%-0.21
Altın 2.871,930
%-0.52
Bist-100 9.004,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üniversite öğrencilerinin 'Seviyeli Komedi' sayfasını 57 bin kişi takip ediyor

Üniversite öğrencilerinin 'Seviyeli Komedi' sayfasını 57 bin kişi takip ediyor

Son yıllarda gençlerin seviyesiz esprilerle yönlendirilmesine tepki gösteren üç üniversite öğrencisi, sanal alemde seviyeli şakaların yapıldığı bir sayfa açtı. Facebook'ta 'Çokiyiyaa (seviyeli komedi)' adıyla yayımlanan sayfa, 1,5...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 09:41
Son yıllarda gençlerin seviyesiz esprilerle yönlendirilmesine tepki gösteren üç üniversite öğrencisi, sanal alemde seviyeli şakaların yapıldığı bir sayfa açtı. Facebook'ta 'Çokiyiyaa (seviyeli komedi)' adıyla yayımlanan sayfa, 1,5 yıl gibi kısa bir sürede 57 bin 600 kişi tarafından takip edilir hale geldi. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gören Erkin Temel 'reis', Serdar Gün '#serdar' ve Enes Halil Elbüken 'ehe'nin sayfası, kısa sürede binlerce kişi tarafından tıklanır oldu. Hem beş vakit namaz kılıp hem de eğlenebileceğini göstermek için bu yola çıktıklarını söyleyen Elbüken, "Seviyeli şakaların yanısıra Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Peygamber Efendimiz için de elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Afişler hazırladık. Afişlerde, '571 hatim ve 30 milyon salavat' dedik ama bu sayı, o afişlerin asılmasından sonra 650 hatim ve 40 milyonu aşkın salavata ulaştı." dedi.

KÜFÜRSÜZ EĞLENME SİTESİ

Gençler tarafından birçok sitede komedi adına küfürlü paylaşımlar yapıldığını vurgulayan Elbüken, "Dinî hassasiyetler gözetilmiyordu. Biz de gençlere küfürsüz, samimi, ailevi bir sayfa oluşturma düşüncesiyle ilahiyat öğrencilerinin de güldüğünü, güldürdüğünü, hem beş vakit namaz kılıp hem de eğlenebildiğimizi göstermek istedik. Bir hocamızın dediği gibi, 'Eğer gençlerimizin batıya özenmesini istemiyorsak, batıyla her alanda mücadele etmemiz gerekir.' Şu anda biz batı özentisi, her kelimesinde bir şeylere küfür olan, isyan olan internet sayfalarına karşı yarışıyoruz ve genç kardeşlerimizi elimizden geldiğince o ortamlardan uzak tutmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

BEĞENİ DEĞİL, ALLAH KORKUSU

Sayfanın başlangıcında, "Beğeni korkusu değil, Allah korkusu olan sayfa" sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Enes Halil Elbüken, "Çokiyiyaa denince akla ince espriler, etkili cümleler ve İslam'a, dinin değerlerine teşvik geliyor. İlahiyatta somurtan yüzler yok, herkesle konuşabilen sosyal insanlar var. Özümüzden, kültürümüzden değerler taşıyan, aşağılamadan, yıkmadan, kırmadan kendimize şöyle bir bakmaya, espriyle kendimize bir dokundurmaya sebep oluyoruz. Sadece gülmüyoruz, Nasreddin Hoca misali düşündürüyoruz. Üyelerimizin ailesiyle paylaşabileceği bir sayfa." dedi.

AİLECE GİRİLEBİLECEK SAYFA

Günümüz gençlerinin, aileleriyle internet ortamını paylaşamadıklarının altını çizen Elbüken, "Gençler, ailesi gördü mü rahatsız oluyor. Nete girip aileden kopuyor. Bizde ise aileyle beraber gülünebiliyor. Üyelerimizden birisi mesela demişti ki, 'Babam, amcamlara anlatıyor esprileri, 'Kızım, neydi o sayfadaki'' diyormuş.' Ne mutlu. Sevgi saygı çerçevesinde, edep ve üslubumuzu bozmadan güldüğümüz eğlendiğimiz bir sayfa. Dünyanın farklı yerlerinden de takipçilerimiz, bize dualar ederek memnuniyetlerini dile getiriyor. Helal dairesi geniştir, keyfe kafi gelir. Harama girmeye hiç lüzum yoktur. Bu hususta böylesine güzel bir platformda güzel, seviyeli, aşırıya kaçmadan yüzlerde hoş bir tebessüme vesile olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.