Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünver’in ismi Karabağlar’da

Ünver’in ismi Karabağlar’da

Karabağlar Belediyesi, 1.5 yıl önce yaşamını yitiren, İzmir basınının sevilen ismi duayen gazeteci Erhan Ünver’in adını, bir dönem yaşadığı Poligon Semti’nde bulunan parka verdi. Parkın açılışı törenine, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, meslektaşları ve Ünver’in ailesi ve yakınları katıldı. Başkan Kürüm, Ünver’in çok değerli bir gazeteci olduğunu ve İzmir basınına uzun yıllar önemli katkılar yaptığını belirterek, “Topluma örnek olan bir gazeteci büyüğümüzün İsmini Karabağlar’da yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. Erhan Ünver’in büstünü de en kısa sürede İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile işbirliği içinde buraya yerleştireceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.08.2013 - 09:42
İZMİR- Sertel ise Ünver’in anılarına değindiği konuşmasında, Ünver’in meslek ilkelerine bağlılığına dikkati çekti. Başkan Sıtkı Kürüm’ün, Erhan Ünver’in isminin parka verilmesi taleplerini, ilgiyle karşıladığına değinen Sertel, şunları söyledi:

“KÜRÜM VEFA ADAMI”
“Başkanımız Sıtkı Kürüm, bir vefa adamı, bizi her zaman bir dost olarak gördü, taleplerimizi dost sıcaklığında karşıladı. Basın Sitesi’nde de yaşamını yitiren diğer meslek büyüklerimizin isimlerinin de sokaklara verilmesi için talebimiz oldu. Bu isteğimizi de büyük bir memnuniyetle karşıladı, onur duyacağını söyledi. Biz inanıyoruz ki onurlu, namuslu gazeteciler ve siyasetçiler eleştirilere, tehditlere maruz kalsa da mutlaka adları yaşayacaktır, yaşatılacaktır” diye konuştu.
Erhan Ünver’in eşi ve meslektaşı Özden Ünver ise Başkan Kürüm ve Sertel’e nedeniyle teşekkür etti, “Erhan, 50 yılı aşkın meslek yaşamında her zaman bir stajyer heyecanı ile çalıştı. Tehditlere rağmen, gazetecilik ilkelerinden ödün vermedi. Yalın bir adamdı, iyi bir adamdı. Oturduğumuz evin önündeki bu parka adının verilmesi bizim için büyük bir gurur. Bugün bizi izlediğini ve çok mutlu olduğunu düşünüyorum” dedi.

DİKİLİ BİR AĞAÇLARI VAR

Parkın açılışını, Başkan Kürüm, Sertel, Erhan Ünver’in eşi Özden Ünver, çocukları ve torunları birlikte yaptı. Başkan Kürüm, Ünver’in ailesine ve Sertel’e adlarına dikilen ağaç fidanlarının sertifikalarını vererek, “Artık sizlerin de dikili bir ağacınız var” dedi.

ERHAN ÜNVER
1938 yılında Torbalı’da (İzmir) doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi ile İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’nde okudu. Gazeteciliğe 1960 yılında Ege Telgraf’ta başladı. Yeni Asır’da 43 sene çalıştı. Bu arada Hürriyet ve Gözlem gazetelerinde görev aldı. Ayrıca üç gazeteci arkadaşıyla birlikte esnafa yönelik ”Birlik Gazetesi”ni çıkardı.
Sabah Gazetesi’nin Ege Bölge Temsilciliği’nde bulundu. Sürekli basın kartı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2010 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü sahibi.
Evli ve üç çocuk babasıydı. 3 Ocak 2012 tarihinde yaşamını yitirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.