Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla Belediye konservatuarı ile yaşam daha renkli

Urla Belediye konservatuarı ile yaşam daha renkli

Urla Belediye Konservatuarı eğitimleri aralıksız devam ediyor. “Yaşamını sanatla da renklendirmek isteyen herkese açık davetimizdir” sözleriyle her yaştan insanı konservatuara davet eden Başkan Sibel Uyar, Urla’yı sanatla markalaştırmak için emin adımlarla ilerliyor. Üç aydır eğitim gören konservatuar öğrencileri 29 Ocak Cuma günü saat 20.00’de Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde “Urla Belediye Konservatuarı Merhaba Göstersi”yle izleyenlere merhaba diyecekler.

  • Ege Postası
  • 28.01.2016 - 12:31
Görsel sanatlar, tiyatro, müzik ve dans kategorilerinde toplam 850 öğrencinin ders aldığı Konservatuar bünyesinde her yaştan sanatsever sanatla buluşmanın keyfini yaşıyor. Eğitimlerin üç ay önce başladığı Konservatuar kapsamında metin yazarlığı, resim, tiyatro, bale, modern dans, gitar, piyano, bağlama, temel müzik eğitimi, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, salon dansları ve halk dansları dersleri veriliyor. Güzel sanatlar mezunu eğitmenler eşliğinde verilen derslerin yanı sıra güzel sanatlar liselerine ve fakültelerine girmek isteyen öğrencilere hazırlık dersleri de veriliyor.



HER YAŞTAN URLALI SANATIN İÇİNDE

İlginin yoğun olduğu Urla Belediye Konservatuarı çatısı altında 3 yaşından 70 yaşına kadar birçok Urlalı ilgilendikleri sanat dalının inceliklerini öğreniyorlar. Ses, nefes, diksiyon, beden dili, doğaçlama, temel oyunculuk teknikleri, rol çalışmaları, sahne çalışmaları yapan tiyatro öğrencileri arasında öğretmenlerden, belediye çalışanlarından ve 15 yaş üstü yetişkinlerden oluşan farklı gruplar, 3 yetişkin, 1 çocuk oyunu olmak üzere toplam 4 oyun üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyorlar.

ÇOCUK KOROSU VE RİTİM GRUBU KURULACAK
Nota bilgisi, şan, diyafram kullanma, ritim, kulak eğitimi, müzik kültürü eğitimleri alan öğrenciler arasından çocuk korosu ve ritim grubu oluşturulacak. Teorinin yanı sıra pratiğin ağırlık kazandığı derslerde bale dersleri sayesinde minik öğrencilerin esneklik ve kuvvet, kas gelişimi ve postür çalışmaları sayesinde daha sağlıklı büyümelerine olanak sağlanıyor.



YAŞAMINI SANATLA DA RENKLENDİRMEK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Dersleri ziyaret ederek çocuklarla sohbet eden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla’yı kültür ve sanat kenti yapmak için çalıştıklarını belirterek şu sözlere yer verdi.  “Bizler Tanju Okan’ın, Yorgo Seferis’in, Necati Cumalı’nın, Şadi Çalık’ın hemşerileriyiz. Bizler değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldık ve hayata yeni değerler katmak için geçmişimize kulak verdik. Geçmişimiz bize Sanata sahip çıkmamızı söylüyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin sanatın ve bilimin ışığında nefes aldırmalarını sağlamak için Urla Belediye Konservatuarını kurduk. Kapımız her yaştan sanatsevere açık. Çünkü biliyoruz ki, yaşamını sanatla da renklendirmek isteyen çok insan var.”
Hafta içi ve hafta sonu grupları dersleri Urla Atatürk Kültür Merkezi ve Urla Belediyesi Spor ve Etkinlik Salonunda yapıyorlar.  Urla Belediye Konservatuarına kaydolmak için Urla Atatürk Kültür Merkezi’ne ya da Urla Belediyesi Halkla İlişkiler Birimine başvurabilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.