Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'daki orman yangınında 15 hektar alan zarar gördü

Urla'daki orman yangınında 15 hektar alan zarar gördü

İzmir'in Urla İlçesi'nde, dün akşam saatlerinde başlayan yangın, 4.5 saatte kontrol altına alındı. Yaklaşık 15 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın, uzak ilçelerden de görüldü.

  • Ege Postası
  • 04.08.2013 - 09:17
İZMİR- Urla İskele Mezarlığı Mevkii'ndeki otluk alanda, dün saat 22.00 sıralarında, henüz belirlenemeler nedenle yangın başladı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle yayılan alevler, bölgedeki tarım arazisi ve makilik alana da sıçradı. Alevleri görenler söndürme ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 16 arazöz, 5 su tankı, 4 dozer ve 7 yer ekibi müdahaleye başladı. Orman ekiplerinin söndürme çalışmalarına Urla Belediyesi'ne bağlı çok sayıda arazöz ile Büyükşehir Belediyesi'nden de gelen itfaiye ekipleri destek verdi.



ALEVLER UZAK İLÇELERDEN GÖRÜLDÜ

Bölgede bulunan sitelerİN önüne set çeken ekipler, alevlerin olası bir tehlike yaratmasının önüne geçti. Bölgeye yakın olan ormanlık alanda da yangının tehlikeye yol açmaması için çalışmaları bu bölgede aralıksız sürdürdü. Polis ekipleri yangının çıktığı mevkiiye giden yolları trafiğe kapattı.

Narlıdere İlçesi ile Karşıyaka Mavişehir'den de görülen alevler, saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Cephanalik ve Evren Kaya Mevkiileri'nde etkili olan ve Urla'dan yükselen alevleri korku ile izleyenler, yangının söndürülmesi üzerine rahat bir soluk aldı. Otluk ve makilik alan dışında tarım arazisinde de etkili olan yangında yaklaşık 15 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Yangının çıkış nedenini araştırılırken, soruşturmaya başlandı. Bölgede sabah saatlerine dek soğutma çalışması yapıldı.

YERLEŞİM YERLERİ BÜYÜK TEHLİKE ATLATMIŞ

MHP'li Oktay Vural Urla'da yanan bölgede incelemelerde bulundu ve Twitter adresinden bölgenin fotoğrafını 'İzmir Urla'da yangın yeri. Yerleşim yerleri önemli tehlike atlatmış' sözleriyle verdi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.