Dolar 34,6463
%0.26
Euro 36,4590
%0.43
Altın 2.921,630
%0.13
Bist-100 9.633,00
%-0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'nın vizyon festivali start aldı

Urla'nın vizyon festivali start aldı

1’inci Uluslararası Enginar Festivali’nin açılış töreninde katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma hedefiyle çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirterek, Yarımada Stratejik Planı kapsamında bölgede Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle 12 ay boyunca turizm yapılacağını duyurdu. Urla'nın vizyon festivali start aldı

  • Ege Postası
  • 02.05.2015 - 12:25
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İki belediye ortaklığında bu yıl ilki gerçekleşen organizasyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri ve milletvekili adayları, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ege Ordu Komutanı Galip Mendi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları ve Urla halkı katıldı.



“YARIMADA REHBERİ” MÜJDESİ
Törende yaptığı konuşmada yerelde kalkınma ve kırsalın güçlendirilmesi için tarıma verilen desteklerle ilgili çalışmaları özetleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yerelde kalkınmayı kendine hedef ve vizyon seçen İzmir Büyükşehir Belediyesi 11 yıldır kalkınma için bir yol haritası belirledi, bunu uyguluyor. 6 yıl önce Yarımada nasıl kalkınır diye çözüm arayan İzmir Büyükşehir Belediyesi bir yarışma düzenledi. Türkiye’de ve dünyada ilk defa bu kadar büyük bir alanın  kalkınmasına yönelik bir hazırlık düzenledik. Neyin nerde yetiştiğinin tespitini yaptık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın aklı ve bilimi, evrensel hukuk sistemini ve ahlak kurallarını rehber edinerek yaptığımız çalışmalarla, köylerimize, ilçelerimize tek tek giderek ihtiyaçları sahada tespit ettik. Ve 302 sayfalık Yarımada Stratejik Plan’ı ortaya çıkardık. Nerede hangi köylümüze, hangi kooperatiflere nasıl destek veririz diyerek yol haritamızı belirledik. Bir ay içerisinde Yarımada Rehber’ini hazırlıyoruz. Her ev pansiyon olacak, konuk ağırlayacak” dedi.


 
YARIMADA’DA 12 AY TURİZM HEDEFİ
Kalkınma stratejisinin ürünü olarak Gurme Kentler Ağı’na üye olduklarını da hatırlatan Kocaoğlu, “İzmir mutfağının, Ege Mutfağının ayağa kalkması için bir protokol imzaladık. İzmir her konuda ayağa kalkıyor. İzmir 4 milyon İzmirli ile birlikte ayağa kalkıyor. İzmir doğasını, yaşam  tarzını, kültürünü bozmadan ve kendi gücü ile ayağa kalkıyor. İzmir’in Yarımadası’nda turizmi 12 aya yayacak turizmi oluşturmak için çalışıyoruz. Yarımada’da herkesin özgürce yaşamasını, doğasını, havasını, suyunu korumasını ve bu şekilde kalkınmasını diliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleri ile Yarımada büyümeye  gelişmeye devam edecektir. Daha gelişmiş bir Yarımada’da daha çok festival ile buluşmayı diliyorum” diye konuştu.


 
“BİZİM TOPRAĞIMIZ BİZDE KALSIN”
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise, “Yarımada’nın incisi Urla’dan merhaba” diyerek katılımcıları selamlarken, “Bundan bir yıl önce bu festival bizler için bir hayaldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile bir araya gelerek gelenekselleşmesini ümit ettiğimiz bir festival hazırladık. Ne şanslıyım ki, Yarımada’nın kalkınması ile ilgili stratejik plan ile karşılaştım. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her zaman çiftçinin yanındayız. Ülkenin kalkınmasının yerelden ve kırsaldan başlayacağını düşünüyoruz. Urlalı tarlalarını satmasın, bizim toprağımız bizde kalsın, tarlalarımıza araziler, villalar inşa edilmesin, toprağımızı ekerek üretmeye devam edelim” diyerek Urlalılara seslendi. 



STANTLARA BÜYÜK İLGİ
Festival süresince Urla'da yetişen sakız enginarı satışı ve  ev yapımı enginar yemekleri Malgaca Pazarı'nda kurulan stantlarda satışa sunuluyor. Enginar temalı ürün stantları ise Sanat Sokağı'nda yer alıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri ve blog yazarları için Fotoğraf Atölyeleri, Enginarlı Kurabiye, Enginar Temalı Tatlı Atölyesi de festival programında yer alan etkinlikler arasında.
 
MUTFAKLAR KURULDU
Festival süresince Urla Eski Tamirhane Binası'nda kurulan mutfaklarda enginarlı makarna yapımı, enginar yemekleri atölyesi, eğlenceli enginar tarifleri programı düzenlendi. Profesyonel ve amatör enginar yemeği yarışmasında da genç ve usta şefler ter döktü. Eski Tamirhane Binası'nda Hanzade Güngören'in Çakabey Okulları öğrencileri ile birlikte hazırladığı "Maskat Enginarlar Fotoğraf Sergisi" de açıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde "Enginar Temalı Yağlı Boya Resim Sergisi" açıldı. Ziraat Mühendisi Dr. Şeref Nur Özen "Doğal Enginar Ziraati" konusunda bir sunum yaparken, Fitoterapist Çağlagül Özçelik Tunç "Enginarla Gelen Güzellik" ile ilgili bilgiler verdi. Mehtap Süner Susuzlu "Bir Urla Masalı ve Edebiyat İçerisinde Enginar" konulu bir konuşma yaptı. Festival Pazar günü fotoğraf atölyeleri, enginar yemeği yapımı, yabancı şeflerin katıldığı yemek tarifleri programları, yarışmalar ve sergilerle devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.