Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uşak Dershaneler Birliği: Demokratik olmayan taslak iptal edilmeli

Uşak Dershaneler Birliği: Demokratik olmayan taslak iptal edilmeli

Uşak Dershaneler Birliği Başkanı Mustafa Dönmez, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri ve etüt merkezlerini kapatmaya yönelik hazırlandığı iddia edilen kanun taslağına tepki gösterdi. Şehirdeki dershanelerin yöneticileri Dönmez,...

  • Ege Postası
  • 16.11.2013 - 11:52
Uşak Dershaneler Birliği Başkanı Mustafa Dönmez, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri ve etüt merkezlerini kapatmaya yönelik hazırlandığı iddia edilen kanun taslağına tepki gösterdi. Şehirdeki dershanelerin yöneticileri Dönmez, Serkan Korkmaz, Hasan Hüseyin İnal, Kahraman Şafak, Osman Ocak, Suat Aygün, Celal Keskin, Hüsnü Dikkaya ve Fatih Gündüz, ortak bir basın açıklaması yaptı.

Birlik adına açıklamayı yapan Çözüm Dershanesi Müdürü Dönmez, öğretmenliğin ve ders anlatmanın suç kapsamına alındığını iddia ederek, “Öğretmenler Günü'nü kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, eğitime darbe planıyla karşılaşmış olmanın şokunu yaşıyoruz. Devlet kurumları dışında dershaneler, ücretsiz eğitim veren sivil toplum kuruluşları ve belediyelere ait etüt merkezlerinin eğitim öğretim yapmasının suç kapsamına alınmasının şaşkınlığını yaşıyoruz." dedi. Dershanelerin kapanmasıyla toplumun gelişiminin sağlanamayacağını, fırsat eşitliğinin ortadan kalkacağını savundu: "Polis telsizlerinden, 'Bir matematik öğretmeni elinde test kitaplarıyla ders anlatırken suçüstü yakalandı.' gibi anonslar ve haberlerin yanında, 'Öğretmen 500 bin TL idari para cezasına çarptırıldı.' gibi haberler ne yazık ki yer alacak. Öğretmenlik yapmak ve ders anlatmak suç kapsamına alınacak." şeklinde konuştu. Söz konusu taslağın bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Mustafa Dönmez, “Sıkıyönetimlerde bile uygulanmayan bu planların bir an önce ortadan kaldırılmasını, halkımızın rahatlatılmasını ve demokratik olmayan taslağın iptal edilmesini, Milli Eğitim Bakanlığımız'dan ve Başbakanımız'dan rica ediyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.