Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uşak’ta sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırılar kınandı

Uşak’ta sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırılar kınandı

Uşak’ta dün görev başındaki 112 doktoruna yapılan bıçaklı kovalamaca nedeniyle Sağlık Sen Uşak Şubesi üyeleri, 1 Eylül Çocuk Hastanesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu,...

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 16:32
Uşak’ta dün görev başındaki 112 doktoruna yapılan bıçaklı kovalamaca nedeniyle Sağlık Sen Uşak Şubesi üyeleri, 1 Eylül Çocuk Hastanesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu, son 3 gün içerisinde Uşak’ta sağlık çalışanlarına yönelik 4 saldırı olduğuna dikkat çekerek, biran önce çözüm bulunması gerektiğine değindi.

Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu, yaptığı açıklamada, “Ülkemizde gün geçmiyor ki doktor, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni, paramedik, sağlık memuru ve sayamadığımız sağlık çalışanlarına karşı kendini bilmez kişi ve kişiler sözlü ya da fiili saldırılara maruz kalıyor. 10 Ağustos 2013 günü, 1 Eylül Devlet Hastanesi yeni doğan servisinde hemşire olarak görev yapan arkadaşımıza nöbet sırasında servise yatışı yapılan bir hastanın yakınları tarafından yeni doğan bir bebeğe müdahale edildiği sırada hakaret ve küfürlü sözlere maruz kalmıştır. Ayrıca, servis kapıları yumruklanmış ve bütün serviste yatan annelerimiz ile görevli arkadaşlarımız şiddete maruz kalmıştır.

11 Ağustos 2013 günü ise yine 1 Eylül Devlet Hastanesi acil servisinde görevli hemşire Sevilay Aşkın arkadaşlarımız ile diğer görevli arkadaşlarımıza hem sözlü saldırı olmuş hem de ölüm tehditleri savrulmuştur. Dün ise yine 1 Eylül Devlet Hastanesi çocuk servisinde nöbet tutan Yasemin Mutu isimli hemşire arkadaşımız hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya maruz kalmıştır. Yine dün 112 çağrı merkezinden ambulans talep edilen evdeki hastaya müdahale eden 112 ekibine hasta yakınları tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Hastanın hastaneye götürülmesini istemeyen hasta yakınları, sağlık ekibimizin doktoru İrfan Yavuz’u bıçakla kovalamış, hekim arkadaşımız öğretmenevine sığınarak kurtulmuştur. Bu saldırıları yapanları kınıyoruz ve bu saldırıları gerçekleştirilenlerin en ağır şekilde ceza almasını istiyoruz. Bu pervasızca saldırılar sağlık çalışanlarının psikolojisini bozmuş ve zor duruma düşmüşlerdir. Ülkemizin değişik bölgelerindeki sağlık çalışanlarına yapılan sözlü ve fiili saldırılar göz önüne alındığında, sağlık çalışanlarının güvenliğinin ciddi bir sorun haline geldiğini görmekteyiz. Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta performans adı altında yaptığı çalışmaların sadece hasta hakları merkezli değil, sağlık sistemini ayakta tutan sağlık çalışanlarını unutmadan yalnız bırakmadan yapılmasını istiyoruz ve ülkemizdeki sağlık çalışanlarına karşı yapılan tüm saldırıları kınıyoruz.” dedi. Yapılan basın açıklaması sonrasında, toplanan grup alkış ile saldırıları kınadı.

Saldırılara maruz kalan bayan sağlık çalışanları, Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Aloğlu’na, güvenlik konularındaki taleplerini dile getirdi.
“Bıçaklı saldırıya maruz kalmaktan ramak kala kurtulduk desek daha doğru olur.” diyerek sözlerine başlayan 112 doktoru İrfan Yavuz ise “Ancak olay yerinde darp edildik. Olay yerindeki kişi bire bir yakınlığı bile yok hasta ile hem hastayı hem de hasta yakınındaki bayanı çok ciddi bir şekilde darp etti. Bizi de darp etti, kısmen biz kaçtıktan sonra da 150 metre artık öldürmek amacıyla bıçakla kovaladı. Yani şükürler olsun ki yakında öğretmenevi varmış ve öğretmenevindeki bazı duyarlı arkadaşlarımız varmış ki orada bizi kurtardılar. Yoksa ikinci bir Ersin Aslan olayı yaşanmadı. Onun için çok mutluyum. İnşallah hiçbir doktor arkadaşımız ya da sağlık çalışanının başına böyle bir olay gelmez. Yöneticilerimiz bu anlamda ciddi olarak ilgileniyorlar. Emniyet ekipleri ile bir şeyler yapılırsa, özellikle emniyet ekipleri biran önce olay yerine gelmeye başlarsa, bizim de belki yanlışımız vardır belki, biz sağlık hizmeti isteyen kişilerin bize saldıracağını düşünmüyoruz ama böyle şeyler olmazsa düzelmeye başlar diye düşünüyorum. Ben durumu hem Sağlık Bakanlığı'na bildirdim, poliste ifademi verdim, olayın ardını takip edeceğim.” dedi.

Öte yandan, dün 112 doktoru İrfan Yavuz’u bıçak ile saldırarak kovalayan İstanbul ilinde askerlik yapan ve 3 hafta hava değişimine gelen M.Ç., asker olduğu için polis tarafından Uşak Jandarma Komutanlığı'na teslim edilmişti. M.Ç.’nin, jandarmada yapılan işlemler sonrasında bugün saat 14.00 sıralarında adliyeye sevk edildiği öğrenildi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.