Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Usta tiyatrocu 'Markopaşa' ile Aliağa'da anıldı

Usta tiyatrocu 'Markopaşa' ile Aliağa'da anıldı

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde sergilenen Nejat Uygur'un prestij oyunlarından 'Markopaşa' kapalı gişe oynadı.

  • Ege Postası
  • 13.07.2015 - 16:17
Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden merhum Nejat Uygur'un prestij oyunlarından ‘Markopaşa'yı uzun yıllar sonra danslarla ve şarkılarla zenginleştirerek yeniden yorumlayan ‘Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu' perdelerini bu kez Aliağalı tiyatroseverler için açtı. Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen oyunu çevre ilçelerden gelen vatandaşlar da ilgiyle izledi. Bazı izleyiciler ayakta ve merdivenlerde oturarak izlerken, çok sayıda izleyici ise salonun dolu olması nedeniyle içeri alınamadı. 

Nejat Uygur'un Türkçeye ve geleneksel Türk Tiyatrosuna uyarladığı ‘Markopaşa' isimli oyunu ile 15 yıl aradan sonra sahnelere yeniden ‘merhaba' diyen Nejla Uygur, oğulları Süheyl ve Behzat Uygur ile birlikte rol aldı. Üstün performansıyla eski günlerini aratmayan ve sahnede eşini yad eden Nejla Uygur, sergilediği müthiş oyunculukla komedideki ustalığını bir kez daha kanıtladı.



Yaklaşık iki buçuk saat sahnede kalan oyuncular, oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunu tiyatro severler ile birlikte izleyen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, oyunun sonunda sahneye gelerek oyuncuları tek tek tebrik etti. Oyunculara MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar adına teşekkür eden Özkurt, usta oyuncu Nejla Uygur'a gecenin anısına Kyme Antik Kenti'ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.