Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uyuşturucu ve Alkolle Mücadele Derneği ilk genel kurulunu köprü altında yaptı

Uyuşturucu ve Alkolle Mücadele Derneği ilk genel kurulunu köprü altında yaptı

Uyuşturucu, Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Türkiye’de bir ilke imza attı. Bağımlılıklarla mücadele konusunda önemli çalışmalar yapmış sivil toplum kuruluşlarının bira araya gelerek kurdukları UBAM...

  • Ege Postası
  • 22.09.2013 - 17:02
Uyuşturucu, Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Türkiye’de bir ilke imza attı. Bağımlılıklarla mücadele konusunda önemli çalışmalar yapmış sivil toplum kuruluşlarının bira araya gelerek kurdukları UBAM sanatçı, iş adamı, doktor, mühendis ve emekli bürokratlardan oluşan kurucu üyeleriyle ilk genel kurul toplantısını özellikle alkol, bally ve madde bağımlılarının uğrak yeri olan ve birçoğunun gecelediği Maltepe Köprüsü altında yaptı.

    İlk genel kurulunu Maltepe Köprüsü altında yapan federasyonun üyeleri arasında Hayat Boyu Sevgi Derneği Başkanı sanatçı Dila Tezemir, alkol nedeniyle 6 kez evlilik yaparak ayrılmak zorunda kalan Zonguldak Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Nejdet Özkan, bağımlılıktan kurtardıkları birçok insanı umre seyahatiyle kutsal topraklara gönderen Kahramanmaraş Uyuşturucu ve Alkolizmle Mücadele Derneği Başkanı Derviş Türk, kendisini alkolden oğlunu uyuşturucu bataklığından kurtararak 12 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden ve İzmir Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Mustafa Güney ve özellikle yüzlerce kolonya bağımlısını tedavi ettirerek hayata yeniden kazandıran Çanakkale Uyuşturucu ve Alkol Bağımlılıkları ile Mücadele Derneği Başkanı Zeki Arasan da bulunuyor.

    “BAĞIMLILIKLA MÜCADELENİN LÜKS OFİSLERDE YAPILMASI MÜMKÜN DEĞİL”

    Bugün yapılan genel kurul toplantısında federasyonun kurulması konusunda öncülük eden, aynı zamanda ilk 6 ay içerisinde hem kurucu üye ve hem de geçici yönetim kurulu başkanı olarak çalışmalar yapan sanatçı Dila Tezemir, UBAM’ın yeni genel başkanı olarak seçildi. Toplantı gündemi sonunda teşekkür konuşması yapan Tezemir, "Bağımlılıklarla mücadelenin lüks ofislerde yapılması mümkün değil. Bu konuya dikkat çekmek için genel kurul toplantısını saha da yani köprü altında gerçekleştirdik. Yazarak çizerek sorunlar çözülemeyecek. Yeni strateji planı da dahil olmak üzere çalışmalar çok yetersiz kalıyor." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.