Dolar 34,2221
%0.05
Euro 37,9319
%0.42
Altın 2.920,360
%-0.31
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzmanından kalp uyarısı

Uzmanından kalp uyarısı

Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir Kent Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Karşıyaka Sağlık Bilgilendirmeleri” panelinde kalp hastalıklarına karşı kış aylarında daha dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekildi. Karşıyakalılara soğuk hava ve kalp hastalıklarına ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Cevat Şekuri, “Hareketsizlik, ağır yemekler ve soğuk havalarda yaşanan kalp spazmlarına karşı ayrı bir korunma geliştirmeliyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.11.2013 - 11:37
İZMİR- Karşıyaka Belediye Binası toplantı salonunda “Soğuk Hava ve Kalp Hastalıkları” konusunu anlatan Cevat Şekuri damar tıkanıklıkları ve kalp hastalıklarına yönelik yapılması gerekenleri anlattı. Kış aylarında hareketsizliğin arttığını belirten Şekuri, “Hareketsizlik ve ağır yağılı yemekler sonrası kilo artışı yaşanabilir. Bu faktörler riski arttırır. Masa başı çalışanların daha çok dikkatli olması, spor için mutlaka zaman ayırmaları gerekir. Ayrıca ağır sporlardan da kaçınılmalıdır. 50 yaşından sonra futbol, su topu gibi sporlar yerine tempolu yürüyüş tercih etmeliyiz“ diye konuştu.

Kalp ve damar hastalıklarına karşı dış etmenlerin bilinerek önlemlerin alınması gerektiğini belirten Şekuri, “Öncelikle sigara büyük bir risk oluşturmaktadır. Kampanyalar düzenleniyor, ancak kulanım oranı çok daha düşmelidir. Hipertansiyonu olanlar dikkatli olmalı, kontrollerini sürekli yapmalıdır. Şeker hastaları, yüksek kolestrolü olanlar da risk taşımaktadır. Şişmanlık ve hareketsiz yaşam da hastalıkları arttırmaktadır. Aşırı stres yaşayanlar, kavgacı ve çok hırslı kişilerde dikkatli olmalıdır. Aşırı alkol tüketimi her zaman riski arttırmaktadır“ dedi.

Erken teşhisin ömre ömür kattığını ifade eden Cevat Şekuri, damar sertliğinin genç yaşlarda başladığını, 50’li yaşlarda ortaya çıktığını belirterek, “Gençleri sigaradan uzak tutmalıyız. Sağlık politikaları geliştirip bu uygulamaları etkinleştirmeliyiz. Tempolu yürüyüş, kültür fizik, yüzme gibi sporlara öncelik vermeli, bahçe işleri gibi bedeni çalıştıran işler ile uğraşmalılar“ dedi.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.