Dolar 34,2707
%0.08
Euro 37,6033
%-0.09
Altın 2.883,600
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vakıf evindeki restorasyon çalışması son aşamaya geldi

Vakıf evindeki restorasyon çalışması son aşamaya geldi

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Vakıflı'da bulunan tarihi yapının restore edilerek vakıf evi yapılamasına yönelik çalışmalar son aşamaya geldi. Samandağ Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında, DOĞAKA ve İl Özel İdaresi...

  • Ege Postası
  • 26.07.2013 - 12:51
Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Vakıflı'da bulunan tarihi yapının restore edilerek vakıf evi yapılamasına yönelik çalışmalar son aşamaya geldi.

Samandağ Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında, DOĞAKA ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilerek 17 Ağustos 2012 tarihinde yapımına başlanan vakıf evinde son aşamaya gelindi. Türkiye'nin tek Ermeni köyü olma özelliğini taşıyan Vakıflı köyüne gelen ziyaretçilerin taleplerine uygun olarak konaklama, dinlenme, yeme ve içme gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere restore edilen vakıf evi, yapılacak çevre düzenlemesi ve bina donanımının tamamlanmasının ardından köy tüzel kişiliğine teslim edilecek.

Vakıf evinde gerçekleştirilen restoranyon çalışmaları hakkında bilgi alan Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı tescilli binanın aslına uygun olarak restore edildiğini hatırlatarak "Buradaki harabe durumda bulunan binanın, köyümüze gelen misafirlerin konaklama, yeme içme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ve tabi ki tescilli binanın aslına uygun olarak restorasyon çalışmalarının yapılması hususunda çaba gösterildiğini belirtti.Önümüzdeki günlerde 5 misafir odası, mutfak olarak belirlenen bölümlerin donanımlarının da tamamlanılarak vakıf evini açılışa hazır hale getireceğiz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.