Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Altıparmak: Erzurum uluslararası fuar merkezi haline getirilmeli

Vali Altıparmak: Erzurum uluslararası fuar merkezi haline getirilmeli

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye’nin ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli merkezlerinden birisi olan Erzurum’un ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Cihan Haber Ajansı...

  • Ege Postası
  • 22.09.2013 - 12:50
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye’nin ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli merkezlerinden birisi olan Erzurum’un ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı Erzurum Bölge Temsilciliği'ni ziyaret eden Vali Altıparmak, Erzurum sosyo- ekonomik ve kültürel kalkınmasına önem verdiklerini söyledi. Coğrafi konum itibariyle Erzurum’un önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali, şehrin kalkınmasının birden fazla lokomotif gücün harekete geçesine bağlı olduğunu belirtti. Erzurum’un tarım, hayvancılık ve kış turizminin yanı sıra fuar turizmine de önem vermesinin altını çizen Altıparmak, "Fuar turizmi şehirlerin, bölgelerin ve ülkelerin kalkınmasında önemli yere sahip. Erzurum’da farklı sektörler hep çevre illerdeki veya ülkelerdeki fuarlara katılmışlar. Önemli olan fuara katılmak değil. Ulusal veya uluslararası birden fazla fuara ev sahipliği yapmak. Bugüne kadar Erzurum’da yapılan yerel fuarlar pek verimli olmamış. Ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarını Erzurum’da gerçekleştirebilirsek şehrin sosyo- ekonomisine önemli katkı sağlamış olabiliriz. Çevre ülkeler ve şehirlerin katılımıyla kitap, mobilya, spor gibi çeşitli fuarlar organizasyonları ile şehrimize ve ülkemize katma değer sağlayabiliriz." dedi.

    DEVLET LOKOMOTİF GÜÇ OLMALI

    Konaklı Kayak Merkezi'ne otel ya da eğitim merkezi yapılmasıyla söz konusu bölgenin cazibesinin artacağına inandığını da söyleyen Vali Ahmet Altıparmak, devletin bu alanda öncü olmasının gerekliğine işaret etti. Devletin öncülüğünde yapılacak yatırımların özel sektörü yatırıma sevk edeceğine inandığına değinen Vali Altıparmak, "Konaklı bölgesi kış ve kayak turizmi için önemli bir merkez. Buraya özel sektör otel yapabilir. Günü birlik gidilip dönülecek yer olmaktan Konaklı çıkarılmalı. Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü buraya eğitim merkezi adına altında yataklı yurt yaptırabilir. Özel sektörün önünün açılmasıyla diğer yatırımcılarda buraya gelebilir. Bu doğal turizm kaynakları çok iyi değerlendirilmeli. Devlet olarak verimli ve koordineli olarak yatırımcılarımıza hizmet götürmeliyiz, önlerini açmalıyız. Yatırım alanında devlet öncü, lokomotif güç olursa özel sektörde hareketin olduğu yere gelir." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.