Dolar 34,2301
%0.09
Euro 37,8931
%0.17
Altın 2.926,760
%0.11
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Lekesiz: Aktarma bölgesinde can güvenliğini artırıcı önlemler alındı

Vali Lekesiz: Aktarma bölgesinde can güvenliğini artırıcı önlemler alındı

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda oluşturulan tampon bölgede incelemelerde bulundu. İnceleme sonrasında kapıdan ayrılışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Lekesiz, kamuoyu ile paylaşmaya...

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 18:24
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda oluşturulan tampon bölgede incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrasında kapıdan ayrılışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Lekesiz, kamuoyu ile paylaşmaya değecek önemde, ağırlıkta bir şey olmadığını ifade etti. Cilvegözü’nde Suriyedekilere Türkiye'nin geçici insani yardımlarının devam ettiğini ifade eden Vali Lekesiz, "Bu süreç başladığından bu yana devam ediyor. Bu insani yardım noktalarının en önemlilerinden bir tanesi hepinizin bildiği gibi Cilvegözü Sınır Kapısı’nın aşağı yukarı 2,5 kilometre kadar ilerisindeki bölge. Aktarma bölgesi dediğimiz yer. Bugün itibariyle günde ortalama 70 kadar TIR oradan gidiyor. Muhtelif insani ihtiyaçları, insani yardım adı altında Suriyelilere veriyor. Bu desteği yapıyor. Hiç şüphesiz bu yardımlar, destekler yapılırken, kendi vatandaşlarımızın başta olmak üzere tüm insanların can güvenliği fevkalade önemli. Hepimiz için olmazsa olmazların başında geliyor. Orada can güvenliği açısından ortamın daha da güvenli hale gelebilmesi için gerek bizim tarafımızdan, gerek Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından, gerekse İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalar var. Bu çalışmaların geldiği noktayı ve yapılan yardımları görmek, denetlemek üzere yapılan bir ziyaret.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.