Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Toprak, çözüm odaklı mahalle gezilerine devam ediyor

Vali Toprak, çözüm odaklı mahalle gezilerine devam ediyor

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Konak ilçemize bağlı Ferahlı Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Hilal Mahallesi ve Ege Mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşlarla uzun uzun sohbet edip, onların dertlerini dinleyen Vali Toprak’a, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, İl Milli Eğitim Müdürü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, İçe Yazı İşleri Müdürü, Roman Dernekleri Başkanı ve Mahalle Muhtarları da eşlik ettiler.

  • Ege Postası
  • 04.03.2014 - 11:55
İZMİR - İlk olarak Ferahlı Mahallesine giden ve burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Vali Toprak, Ferahlı Denek Lokalinde vatandaşlarla çay içti, sohbet etti.
 
Vatandaşlar mahallelerine bir Vali’nin gelmiş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, mahallelerinde imar sıkıntısı olduğunu, bu sorunun çözümü için destek beklediklerini dile getirdiler. Mahalle sakinlerinin ağzından sorunları dinleyen Vali Toprak şunları söyledi.
 
ALTYAPI ZAMANINDA YAPILMAMIŞ, SONUÇ: ÇARPIK KENTLEŞME
 
“İzmir dünyada eşi benzeri olmayan çok güzel bir şehir, ama bakıyorum bazen diyorum ki kendime İzmir burası olamaz, diyorum. Memleketimizin değişik yerlerinden, değişik sorunlar nedeniyle insanlarımız buraya göç etmiş, gelmişler. Bu insanlarımız zamanında buraya geldiğinde, Devletimiz ve ilgili yerel yönetimler altyapıyı kuramamış, bu insanlarımızda kendilerine uygun burada bir yaşam standardı oluşturmuş ve böylelikle çarpık kentleşme, düzensiz evler, sağlıksız binalar ortaya çıkmış.
 
Eğitim altyapısı ile çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi, suça bulaşmadan çocuklarımızı geleceğe taşımamız gerekiyor. Bunlarda sıkıntı yaşanıyor. Annelerin, babaların eksikliği olabilir. Eğitimcilerin, okulların eksikliği, olabilir. Devletimizin, yerel yönetimlerin, hizmetlerini buralara ulaştırmak için kıldığı görevlilerimizin eksiği olabilir. Bunları çözmemiz gerekiyor. Devlet olmak önemli bir hadise, devlet ve vatandaş birlikte; sosyal, kültürel ve refah düzeyi yüksek bir ortamda, insanlarımızı yaşatmamız gerekiyor. Bu eksiklikler tamamlanır ama ciddi çalışma yapılması gerekiyor. Kentsel dönüşüme, kentin neresinden başlarsak başlayalım, gereklidir.  Yaptığımız yerleri kaliteli yapmalıyız. Yaşamı güzel kılacak yerler yapmalıyız” dedi.
 
Buradan Hilal, Yenişehir ve Ege Mahallelerine giden Vali Toprak’a, Roman vatandaşların göstermiş olduğu sevgi ve ilgi dikkatlerden kaçmadı. Mahallelerine şimdiye kadar politikacılardan başka gelenin olmadığını söyleyen mahalle sakinleri “Sayın Valim buraya ilk gelen Vali sizsiniz. Daha önce burada ki bir açılış için, bir Vali gelmişti ama bizimle beraber oturup, dertlerimize ortak olan ilk Vali sizsiniz.  Sizin, bize göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka için teşekkür ederiz” dediler.
 
KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE DAĞITILAN YARDIMLARIN HAKKANİYETİNE BÜYÜK ÖNEM GÖSTERİLİYOR
 
Mahalle meydanında bir kahvehaneye oturan Vali Toprak, vatandaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi. Mahalle sakinlerine Vali Toprak;
 
“Maddi olarak ciddi katkılar sağladıklarını ve özellikle bu mahallelerimize pozitif ayrımcılık yapıldığını ifade etmek istiyorum. Şüphesiz ki yardım yapmanın da belirli bir sistemi olduğunu, bu sistem çerçevesinde ailede yaşayan fertlerin her birine düşen gelir, asgari ücretin üçte birinden az veya üstünde kalma durumuna göre yardımları tahakkuk ettirdiklerini, buna rağmen bu gibi dezavantajlı mahallelere mümkün olduğu kadar daha fazla yardım yapmaya gayret ettiklerini ve bu konuda özel dikkat gösterdiklerini ifade etti.
 
SİZLERİ KURSLARIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ
 
Toplum yararına yapılan sosyal çalışmalar çerçevesinde İzmir’de 1800 kişi bu eğitim kurumlarında, ibadethanelerde, ağaç dikim yerlerindeki çeşitli yerlerde çalışmalara başladı. Bu iş için toplamda 8 milyon 800 bin TL’lik bir kaynak oluşturuldu.  Sizleri bu işlerde istihdam etmek ve bir kısmınızı da açılacak olan kurslarımızda görmek istiyoruz.  Şu anda pastacılık kursumuz var. Zaman zaman ihtiyacınız olan kurslarda açılmaya devam edecek. Başta gençlerimiz olmak üzere hepinizi bu kurslara bekliyoruz. Kurslarımıza katılan her bir vatandaşımıza da bir taraftan sağlık sigortası ödeniyor ve günlük olarak da 25 TL harçlık ödenecek. Sizlere bu kursları ve iş imkânlarını anlatabilmek için Çalışma ve İş Kurumundan personel arkadaşlarımız illaki sizi dairelerine beklemeden, sizin ayağınıza gelip sizlere bu çalışmaları burada anlatacaklar.
 
SORUNLARIN OLDUĞUNU BİLİYORUZ VE ÇÖZÜMÜ İÇİN İRADE ORTAYA KOYUYORUZ
 
Roman kardeşlerimizin adı ne olursa olsun A’dan Z’ye insanlarımızı ötekileştirmeden, itmeden kabul ederek, eğiterek, toplumla bütünleştirerek, bir bakışı gerçekleştirmek, Devletimizin en yukarısından en aşağısına kadar başladı. Yıllardan beri bugüne kadar gelen sorunları hemen çözmememiz mümkün değil ama biz çözmek için Devletimizin en yukarısından en aşağısına doğru ortak bir irade koyduğunu ve bu konuda da bizim üzerimize düşen görevi yapmanın bir parçası olarak bugün buralardayız. Her bir insanımız bizim için onurludur. Bunu böyle biliyor ve kabul ediyoruz.
 
Allah’ın yarattığı en şerefli varlık insandır. İlk önce bu meseleyi çözme noktasında olanların, zihinlerini çözmesi gerekiyor, konulan duvarların kaldırılması gerekiyor. Bu irade var. Bir anda bitmiyor, biraz zaman gerekiyor. Hemen başlamak gerekiyor ve başlandı zaten. Ankara da toplantı yapıldı. Bu konuda irade ortaya kondu.
 
ÇOCUKLARIMIZIN OKULA DEVAMSIZLIK SORUNUN ÇÖZMEMİZ GEREK
 
İzmir de yaşayan herkes eşittir. 76 milyon tektir ve bir bütündür. Hepimizin rengi, siması farklı olabiliyor, hepimiz insanız sonuçta, önce biz bakışımızı değiştireceğiz, sonra toplum bakışını değiştireceğiz. Var olan sorunları çözmek için sizlerinde katkısının olması gerek.  Çocuklarımızın, okula devamsızlık sorunu çözmemiz gerekiyor. İşsizliği önlemek için bir çalışma yapmak lazım. İşsizlikle birlikte gelen sorunlar var.  Bunları çözmek gerek. Eğitimli ne kadar insan var. Şöyle bir çalışma yapacağız dediğimizde kimse çıkmıyor. Onun için eğitime önem veriyorum.  Hafta sonları Halk Eğitim Kursları açalım. Ama devamsızlık olmaması gerekiyor. Kurallara uymamız gerekiyor. Bu konuda sizlerde bir katkıda bulunursanız, bizde biraz daha sıkı ve entegre bir çalışma yürütürsek; sorunları daha hızlı çözeriz” dedi.
 
Vali Toprak’ın mahallelerini ziyaretlerinden memnun olan Roman vatandaşlarımız duygularını mini bir keman konseri ile ifade ettiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.