Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Turhan: Yüksek boşanma oranları toplum sağlığı açısından facia

Vali Turhan: Yüksek boşanma oranları toplum sağlığı açısından facia

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, il genelinde yılda ortalama 8 bin 200 nikah kıyıldığını, bunlardan 2 bin 200 çiftin boşandığını söyledi. Boşanma oranlarının yüksek olmasını, toplum açısından büyük bir facia olarak yorumlayan Turhan,...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 14:40
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, il genelinde yılda ortalama 8 bin 200 nikah kıyıldığını, bunlardan 2 bin 200 çiftin boşandığını söyledi. Boşanma oranlarının yüksek olmasını, toplum açısından büyük bir facia olarak yorumlayan Turhan, "Balıkesir, boşanma oranlarında yüzde 27 ile Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu, toplum sağlığı açısından ciddi bir facia." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Sevgievi'nde "Aile Eğitim Programı" sertifika töreni düzenlendi. Törende Vali Turhan, "Bu sadece ailenin kırgınlığı, mutsuzluğu değildir. Özellikle çocukların sevgiden mahrum kalması, bilinçaltında sıkıntıların oluşması demektir. Bu açıdan ailenin eğitimi, toplumun sağlığı açısından çok önemli. Eskiden geniş aileler vardı. Artık ailelerimizde dedelerimiz, ninelerimiz, hatta anne ve babalarımız yer almıyor. Artık büyük şehirlerde bile en revaçta olan konutlar bir artı birler, yani bırakın akrabalarımızla yaşamayı, misafir dahi kabul etmeme kültürü oluşuyor. Bu ciddi bir sorundur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. Boşanma oranlarında dikkat edilmesi gereken birtakım istatistikler olduğunu hatırlatan Turhan, "Boşanmaların ardından yaşanan ikinci evliliklerin bir kısmı yine eski eşle oluyor. Demek ki burada bir sıkıntı var. Biz duygularla evliliğe giriyoruz ve akabinde bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Çok romantik bir geçişten sonra yükler başlıyor. On yıl flört edip de bir iki yıl evliliği devam ettiremeyenler de var." dedi. Aile eğitim programının ve eğitim seminerinin bu açıdan çok faydalı olacağına işaret eden Ahmet Turhan, bu çalışma sayesinde mutlu ailelerin artmasını dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından, seminere katılan 28 gönüllü eğitmene sertifika verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.