Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Validen, emniyetin raporuna açıklama: Amacını aşan ifadeler taşımaktadır

Validen, emniyetin raporuna açıklama: Amacını aşan ifadeler taşımaktadır

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürlüğü’nün hazırlayarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği, sınır kapılarının güvenliği ile ilgili raporun amacını aşan ifadeler taşıdığını ifade etti. Güvenç, raporun,...

  • Ege Postası
  • 07.09.2013 - 17:49
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürlüğü’nün hazırlayarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği, sınır kapılarının güvenliği ile ilgili raporun amacını aşan ifadeler taşıdığını ifade etti. Güvenç, raporun, Ankara’nın dikkatini çekmek için yazıldığını savundu. Şanlıurfa sınırının, Suriye sınırındaki en güvenilir sınır olduğunu kaydeden Güvenç, raporun basına sızdırılmasını da eleştirdi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürlüğü’nün sınır kapıları ile ilgili raporunu eleştirdi. Vali Güvenç, bir toplantıdan çıkışında basın mensuplarının sorusu üzerine, konu ile ilgili değerlendirmede bulunarak, raporun istişare edilmeden gönderildiğini belirtti. Raporun basına sızdırılmasına da sitem eden Güvenç, raporda amacı aşan ifadelerin yer aldığını, sınırın kontrol altında olduğunu, hatta en güvenilir Suriye sınırının Şanlıurfa sınırı olduğunu ifade etti.

Raporun, Ankara’nın dikkatini çekmek amacıyla gönderilmiş olabileceğini dile getiren Güvenç, “Emniyet Müdürlüğü'nün olası bir duruma karşı Ankara’nın dikkatini çekmek için anlaşılan böyle bir rapor yazmıştır. Bu rapor, amacı aşan ifadeler taşımaktadır.” dedi.

Raporun, kendisine sunulmadan gönderildiğini dile getiren Güvenç, rapor üzerinden yapılan yorumları eleştirdi. Vali Güvenç, şunları söyledi: “Bu da benim görüşüme göre il valisi olmadan yazılmamalıdır. İl valisine arz edilmelidir. İstişare edilmelidir, ondan sonra yazılmalıdır. Ama yazılmıştır, bu rapor şimdi sağa sola çekilerek, bunun üzerinden aşırı yorumlar yapılmaktadır. Var olan sorunlar daha da abartılarak, siyaset üretilmeye, muhalefet yapılmaya çalışılmaktadır. Bu doğru değildir. Akçakale ve Ceylanpınar'da sınırda da devletimiz gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Sorunları Ankara'ya arz etmekteyiz. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Valilik olarak gerekenleri yapıyoruz ve yapmaya da devam ediyoruz. Bunlar iç yazışmalardır, bu kritik ve hassas günlerde bu olayın bu şekilde yansıması çok üzücü ve doğru değildir.”

Akçakale Sınır Kapısı'nın eskiye göre daha güvenilir olduğunu kaydeden Güvenç, eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Vali Güvenç, “Akçakale Gümrük Kapısı, bugün olağanüstü şartlara göre planlanmış fiziki yapıya göre yapılmış bir kapı değildir. Bütün ticari ve akrabaların karşılıklı gidip gelmesi için yapılmış bir kapıdır. Bugün yaşanan yoğunlukta da eksiklerimizi tespit ettik. Bunun için Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ile temasa geçtik. Oradaki eksikliklerin giderilmesi için bakanlarımız, ilgili müsteşarlarımız gerekli talimatları verdiler, ihalelerimiz yaptık, bir kısmını yapıyoruz. Jammer cihazı olsun, X-Ray cihazları olsun, nöbet kulübeleriyle ilgili bakanlığımız bize gerekli desteği verdi. Biz de çalışma yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi; Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, sınır kapıları ile ilgili bir rapor hazırladı. İl Müdürlüğü, Vali Güvenç’in izinde olduğu sırada, vali vekili onayı ile hazırladığı raporu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. 'Sınırın kontrol altına alınamadığını, bu zaafiyetten PKK ve Suriye istihbaratının yararlandığı' şeklindeki rapor bazı basın organlarınca da gündeme taşınmıştı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.