Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıllardır açılamayan okul, tinercilerin mekanı oldu

Yıllardır açılamayan okul, tinercilerin mekanı oldu

Çekmeköy’de, yapımı yıllar önce tamamlanan ilköğretim okulu, mahalle muhtarının iddiasına göre yetkililerle ihaleyi üstlenen müteahhit arasında yaşanan sorun sebebiyle hizmete açılamadı. Okula yakın yerde yaşayan vatandaşlar, harabeye...

  • Ege Postası
  • 07.09.2013 - 16:45
Çekmeköy’de, yapımı yıllar önce tamamlanan ilköğretim okulu, mahalle muhtarının iddiasına göre yetkililerle ihaleyi üstlenen müteahhit arasında yaşanan sorun sebebiyle hizmete açılamadı. Okula yakın yerde yaşayan vatandaşlar, harabeye dönen okulun tinercilerden kurtarılarak, eğitim yuvası haline getirilmesini istiyor.

Çekmeköy’e bağlı Alemdağ beldesi Ekşioğlu Mahallesi’nde yaklaşık 13 yıl önce yapımı tamamlanan ilköğretim okulu hizmete açılamadı. Mahallelinin iddiasına göre okul; devlet yetkilileri ile müteahhit firma arasında yaşanan sorun sebebiyle açılamıyor. Okulun gündüz bekçiliğini bir kişi yapıyor. Gece ise okulu kimse beklemiyor. Tinercilerin ve bali kullananların uğrak yeri haline gelen okulun giriş katındaki camlar kırılmış bazı yerleri ise tahrip edilmiş durumda. Eğitime hazır halde bulunduğu gözlenen okulun çatısında diğer okullardan farklı olarak halı saha da bulunuyor.

MAHALLE MUHTARI BAŞBAKAN’A MEKTUP YAZDI

Ekşioğlu Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Ekşi, okulun açılması için Başbakan dahil birçok merciye mektup yazdığını ve yardım istediğini ifade etti. 13 yıldır okulun açılamadığını belirten Ekşi, “Bu okul harabe halinde burada bekliyor. Okulun açılmamasının sebebi ise devlet ile müteahhit arasında yaşanan bir sorundan kaynaklanıyor. Gece saatlerine kadar bir bekçi koyduk o bekliyor. O saatten sonra ise burada bekleyen olmadığı için bali çekiliyor, tiner içiliyor, her şeyi yapıyorlar. Ben bir türlü bunun önüne geçemedim. Devlet büyüklerinden bu okulun açılması için yardım bekliyorum. Milli Eğitim’e devredilmiş bu okul ama açılamıyor. Başbakanlık’a, Milli Eğitim’e yazı yazdım. Ama hiçbir sonuç alamadım. Geri dönüş alamadım. Başka bir okul daha var, ancak o yeterli değil mahalleye. Çocuklar üst üste okuyor. Bu okul açılırsa oradaki okul da rahatlar.” diye konuştu.

Çocuklarını uzak yerlere okula göndermek istemediklerini söyleyen bazı vatandaşlar ise, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ben okulun açılmasını istiyorum. Torunlarım var. Servis parası veriyor babası. Nasıl okutulacak bu okul. Diğer okul uzak olduğu için 150 lira servis parası veriyoruz. Babası alıyor asgari ücret. 12-13 yıldan beri bu okul açılamıyor. Yakın yer varken niye uzak yere çocuklar gönderilsin ki. Derhal bu okulun açılması gerekiyor. Diğer okul kalabalık.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.