Dolar 34,1970
%0.05
Euro 38,1374
%0.11
Altın 2.898,480
%0.09
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Van depremi, Erciş ve Menemenli çırakları kardeş yaptı

Van depremi, Erciş ve Menemenli çırakları kardeş yaptı

İzmir'in Menemen ilçesindeki Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi çırakları ile Van'ın Erciş ilçesindeki çıraklık öğrencileri, el ele vererek dostluk, barış, kardeşlik projesini hayata geçirdi. 2011 yılında Van'da meydana gelen...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 12:16
İzmir'in Menemen ilçesindeki Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi çırakları ile Van'ın Erciş ilçesindeki çıraklık öğrencileri, el ele vererek dostluk, barış, kardeşlik projesini hayata geçirdi. 2011 yılında Van'da meydana gelen depremden sonra Menemenli çıraklar, iki ilçe arasında dostluk ve kardeşlik köprüleri kurmuştu. O günlerde ülke genelinde düzenlenen yardım kampanyalarına Menemenli çıraklar da katılarak, Ercişli öğrencilerle kardeş olmuş ve yardım kolileri göndermişti. Geçen yıl da Erciş Mesleki Eğitim Merkezi'nin kuaför salonlarını yeniden donatarak kardeşliklerini pekiştirmişlerdi.

Sene başında her iki okulun öğretmenler kurullarında, kardeşliği ve dostluğu kalıcı kılacak, birlikte çalışma azim ve gayretini beraberinde getirecek projeler için ortak karar alınmıştı. Bunun için Erciş Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri Betül Akan, Kübra Or, Şükran Türkmenoğlu, Nebi Sağlam ve Mahmut Paşa Yağız, başlarında Müdür Yardımcısı Esma Işık olmak üzere Menemen Mesleki Eğitim Merkezi'nin misafiri olarak bir hafta ağırlandı. Bu sürede kardeş okul öğrencileriyle birlikte derslere giren Ercişli çıraklar, merkez tarafından düzenlenen, İzmir'in tarih ve kültür değerlerini kapsayan gezilere ve incelemelere katıldı. Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü A.Levent Ertekin, projenin önemine vurgu yaparak, “Bin yıldır kardeş olarak yaşamış insanlarımız bir kere daha gösterdiler ki kardeşlik, dostluk için hiçbir engel, birlikteliğimize şekilde zarar veremeyecek. Bizim yüreklerimiz nasıl ki Vanlı kardeşlerimiz için atıyorsa inanıyoruz ki onların yürekleri de İzmirli kardeşleri için atıyor. Bu tarz gidiş gelişlere önem veriyoruz, zira insanların birbirlerine dokunması, aradaki uzaklıkları yakın ediyor. Bu gidiş gelişlerle gönül köprülerinin sağlam ve yıkılmayacak şekilde yeniden tesis edileceğine inanıyorum.” dedi.

Ercişli çıraklarla birlikte gelen Müdür Yardımcısı Işık ise İzmir’de kendilerini yabancı gibi görmediklerini, yakın dostluk ve kardeşlik için ayrıca teşekkür ettiklerini belirterek, “Bir hafta boyunca gördük ki burada da kardeşlerimiz var. Dostluk ve kardeşliklerimiz pekişmiş şekilde buradan ayrılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.