Dolar 34,2560
%0.04
Euro 37,6125
%-0.07
Altın 2.887,380
%0.02
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Tuğrul Türkeş Başbakan oldu!

Ve Tuğrul Türkeş Başbakan oldu!

Tuğrul Türkeş vekaleten Başbakan oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün resmi bir ziyaret için Azerbaycan'a gitti. Başbakanlık makamına ise Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş vekâlet edecek.

  • Ege Postası
  • 03.12.2015 - 13:36
Azerbaycan'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, koltuğunu Tuğrul Türkeş'e bıraktı. Bu sabah Bakü'ye hareket eden Davutoğlu'nu Esenboğa Havalimanı'ndan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile öteki yetkililer uğurladı.
Davutoğlu ile başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Azerbaycan'a gitti.
Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği yazıda; dönüşüne kadar makamına Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş'in vekâlet edeceğini bildirdi. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkeş'in vekâlet etmesini uygun buldu.
7 Haziran'dan sonra hükümet kurulamayınca ülkeyi seçime götürmek üzere kurulan hükümete davet edilen ve o zamanki partisi MHP'nin aksi yöndeki tutumuna rağmen bu çağrıyı kabul eden Tuğrul Türkeş, babası Alpaslan Türkeş'in kurucu genel başkan olduğu MHP'den 18 Eylül'de 2015'te istifa etmiş ve ertesi gün AKP'den milletvekili adayı gösterilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.