Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vekil aday adayı olunca 'etik' tartışması başladı!

Vekil aday adayı olunca 'etik' tartışması başladı!

CHP Genel Merkezi, milletvekili aday adayı olan kadın kolları yöneticileri için istifa şartı sunmazken, bir çok partili milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku'nun siyasi etik gereği istifa etmesini istiyor. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Utku, Ege Postası’na yaptığı açıklamada istifa etmeyeceğini, MYK’nın kararını uyguladığını konunun tartışılmasının da anlamsız olduğunu söyledi. Utku, “Ben bırakırsam benden sonra gelecek tüm kadın il başkanlarından da istifa etmeleri beklenecektir. Ben benden sonraki kadınlar adına bu mücadeleyi yapıyorum” dedi. İSTİFA EDECEK Mİ'

  • Ege Postası
  • 02.02.2015 - 17:55
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku için parti tabanında “istifa” beklentisi oluştu. Yerel seçimlerde de Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Utku, görevinden istifa etmemişti. Genel Merkez, göreve talip olan kadın kolları yöneticileri için istifa şartı sunmazken, bir çok partili milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Utku'nun siyasi etik gereği istifa etmesini istiyor. CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil'in  milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesini örnek gösteren partililer Utku’dan da aynı davranışı bekliyor.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Utku, Ege Postası’na yaptığı açıklamada istifa etmeyeceğini, MYK’nın kararını uyguladığını konunun tartışılmasının da anlamsız olduğunu söyledi.

İSTİFA ETMEYECEĞİM
CHP İzmir'den 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Utku, “İstifa etmeyeceğim. MYK’nın kararının tartışılmasını anlamsız buluyorum. MYK kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin, disiplin kurulu yöneticilerinin, parti meclis üyelerinin görevdeyken  aday olabileceği kararını verdi. Karar bizlerin görevde kalmasının yanında…Partimin MYK’sı kimlerin istifa edeceğini açıkladı. Görevimin başındayım. MYK ne derse ona uyarım. MYK’nın bu konuda kararı ortada” dedi.

BENDEN SONRAKİ KADINLAR ADINA MÜCADELE EDİYORUM
Parti içinde istifa etmesi yönünde beklentisi olanların olduğunu ve istifa etmesine yönelik baskı olduğunu ifade eden Utku,  şunları söyledi; “Bu savaşta tüm kadınları yanımda görmek istiyorum. MYK’dan aksi karar çıkana kadar istifa etmeyeceğim. İzmir’de ilk defa bir il kadın kolları başkanı milletvekilliğine aday adayı oluyor. Ben bırakırsam benden sonra gelecek tüm kadın il başkanlarından da istifa etmeleri beklenecektir. Ben benden sonraki kadınlar adına bu mücadeleyi sergiliyorum. Benden sonra gelecek kişilerinde istifaları istenmemesi için güçlü duruyorum Müthiş bir sorumluluk taşıyorum”

HERKESİN FARKLI TAVRI VARDIR
CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil'in  milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesini  “Herkesin farklı tavrı vardır. Direnirsen lider olursun” sözleriyle değerlendiren Utku, “ Benim açımdan da zor. 30 ilçeye gidiyorum. Bu ilçelere giderken il kadın kolları başkanı olarak gidiyorum. Milletvekili aday adayı olarak değil. Belediye başkan aday adayı olduğumda da kendi adıma toplantı yapmadım. İlçelerdeydim. Her ilçede alandaydım.Yine her gün ilçelerdeyim görevimi aksatmıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.