Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Velilerden temizlik ve güvenlik isyanı

Velilerden temizlik ve güvenlik isyanı

Konak Mersinpınar semtinde bulunan Mustafa Rahmi Balaban İlk ve Ortaokulu'nun velileri, okulun güvenlik, temizlik görevlisi ve öğretmen eksiği bulunduğunu belirterek, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden soruna çözüm bulunmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 05.11.2014 - 10:39
Öğrencilerinin büyük bölümünü dar gelirli ailelerin çocuklarının oluşturduğu okulun kapısında toplanan çok sayıda veli, çocuklarının güvenliği için, gün boyunca okul bahçesinde beklemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Okulun iki giriş kapısında da güvenlik görevlisi bulunmadığını belirten veliler, "İsteyen elini kolunu sağlayarak girebiliyor. Okul çevresi uyuşturucu kullanların mekanı haline geldi. Semtimizde birçok olay yaşanıyor ve endişe duyuyoruz, tedirginiz. Çocuklarımızın eğitim gördüğü saatlerde evimizde hiçbir iş yapamıyoruz, ihtiyaçlarımızı bile göremiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

"SINIFLARI BİZ TEMİZLİYORUZ"

Hem orta hem de ilkokul öğrencilerine eğitim verilen Mustafa Rahmi Balaban İlkokulu'nda ikinci temizlik görevlisinin yeni işe başlamak üzere olduğunu dile getiren veliler, "Mevzuata göre her sekiz sınıfa bir temizlik görevlisi düşerken 26 sınıfı iki temizlik görevlisinin temizlemesine imkan yok. Çocuklarımızın temiz ve hijyenik ortamda eğitim yapması için aramızdan bazı veliler gönüllü olarak sınıfların temizliğini yapıyor. Malesef ancak sınıfları temizliyebiliyoruz. Okulun bahçesi ise çöp dolu. Milli Eğitimden yeterli destek alınamadığı için bunlar yaşanıyor. Kent merkezindeki diğer okullarda veliler aralarında aidat parası toplayarak bu eksiklikleri gideriyor. Bizim 5 TL bile aidat verecek gücümüz yok. Bu konuda okul müdürümüz ve öğretmenlerinizin yapabileceği de bir şey yok. Ceplerinden para verip, güvenlik görevlisi çalıştıramazlar" diye konuştu. 

Veliler okulda öğretmen sıkıntısının da bulunduğunu dile getirirek, buna çözüm bulunmasını istedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.