Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Washington’da coşkulu ‘Bağımsızlık Günü’ kutlaması

Washington’da coşkulu ‘Bağımsızlık Günü’ kutlaması

Milyonlarca Amerikalı ülke çapında bağımsızlıklarının 237. yıl dönümünü kutluyor. Başkent Washington'da Başkan Barack Obama asker ve ailelerini Beyaz Saray’da verdiği resepsiyonda ağırladı. Ulusal Meydan’da tüm gün süren kutlamalar...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 10:56
Milyonlarca Amerikalı ülke çapında bağımsızlıklarının 237. yıl dönümünü kutluyor. Başkent Washington'da Başkan Barack Obama asker ve ailelerini Beyaz Saray’da verdiği resepsiyonda ağırladı. Ulusal Meydan’da tüm gün süren kutlamalar havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Başkan Barack Obama ve eşi Michelle, 1200 kadar Amerikalı asker ve ailesini ağırladı. Beyaz Saray’daki kutlamalara bazı hükümet temsilcileri de aileleriyle katıldı.

ABD Kongresi, Lincoln ve Washington Anıtı arasında bulunan Ulusal Meydan’ın sabah 10’da halka açılmasıyla binlerce Washingtonlu alana koştu. Erken saatlerde meydanı dolduran vatandaşlar, kutlamalar kapsamında düzenlenen çeşitli festivallere katıldı; kurulan stantları gezdi.

Havanın kararmasıyla havai fişek gösterisi için yerini alan Washingtonlular yaklaşık 20 dakika süren etkinliği hayranlıkla izledi. Birçok vatandaş cep telefonuyla gösteriyi kaydetti.

Kutlamalar kapsamında ayrıca Anayasa Caddesi’nde (Constitution Avenue) geçit töreni düzenlendi.

ABD’de Bağımsızlık Günü kutlamaları, 4 Temmuz 1776 tarihinde imzalanan Bağımsızlık Bildirgesi’nin yıldönümü anısına her yıl geleneksel olarak gerçekleştiriliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.