Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YÖK Başkanı: Üniversiteler çözüm sürecinde laboratuvar olacak

YÖK Başkanı: Üniversiteler çözüm sürecinde laboratuvar olacak

Çözüm sürecinde öğretim görevlileriyle öğrenciler için kampüsler, dershaneler ve üniversitelerin toplumla ilişkilerinin birer laboratuvar olmasını isteyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin sürece hem katkı sağlamasını...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 14:56
Çözüm sürecinde öğretim görevlileriyle öğrenciler için kampüsler, dershaneler ve üniversitelerin toplumla ilişkilerinin birer laboratuvar olmasını isteyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin sürece hem katkı sağlamasını hem de katkı almasını istedi. Dün Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Konaklı Kongre Merkezi’nde Üniversitelerarası Kurul toplantısına katılan Çetinsaya, bugün Antalya’nın Alanya ilçesinde Türkiye Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Feyzullah Tecirli ve 16 üniversite öğrenci konseyiyle bir toplantı düzenledi.

Bir otelde düzenlenen toplantıdan önce rektörlerle görüşen YÖK Başkanı Çetinsaya, öğrenci konseyi başkanlarından çözüm sürecine katkı sağlamalarını istedi. Hem üniversitelere giderek hem bölge toplantıları düzenleyerek öğrenci konseyleriyle görüştüğünü belirten Çetinsaya, problemlerini masaya yatırıp çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Dijital medya üzerinden de üniversitelerle görüşme yaptıklarını vurgulayarak, bu toplantının ayrıca bir önemi olduğunu söyledi. Türkiye'nin önemli bir dönüm noktasından geçtiğini hatırlatan Prof. Dr. Çetinsaya, çözüm sürecinin başladığını ve belli bir yolda ilerlediğini belirterek, “Bizlerin üniversiteler, aydınlar ve öğrenciler olarak bu sürece mutlaka pozitif katkılar sağlamamız gerekiyor. Ülkemizin içinden geçtiği bu önemli dönüm noktasında, bir üniversite olarak akademisyenleri, idarecileri ve öğrencileriyle bu süreçten mutlaka hem katkı sağlamalı hem de katkı almalı. Bu anlamda kampüsler, bizler için birer laboratuvardır. Dershaneler birer laboratuvardır. Üniversitelerimizin toplumla ilişkileri bir laboratuvardır. Bu manada hem öğretim üyelerimize hem de öğrencilerimize çok iş düşüyor. Bu manada öğrenci konseyleri de çok önemli. Bu toplantıda genel manada sorunlarımızı konuşacağız ama çözüm süreciyle ilgili neler yaptığımızı da konuşacağız. Daha neler yapabileceğimizi masaya yatıracağız.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.