Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yabancı Gönüllüler Çiğli’ye geliyor

Yabancı Gönüllüler Çiğli’ye geliyor

Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanarak AB projeleri kapsamında kabul edilen proje çerçevesinde 10 ülkeden 25 kişilik uzman grup Çiğli’ye geliyor. 4 Ekim’de Çiğli’de olacak uzmanlar, sosyal alanlarda gönüllülük konularında eğitim alarak kendi ülkelerinde çalışmalar yapacak.

  • Ege Postası
  • 26.09.2012 - 10:12
 İZMİR- Çiğli Belediyesi Avrupa Birliği Ofisi tarafından hazırlanan “Sınırötesi Gönüllükte Yeni Yollar” adlı proje Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı’na gönderildi. Projenin Bakanlık tarafından onaylanmasının ardından, 10 ülkeden lider konumundaki uzmanların, gönüllük üzerine eğitim almak üzere Çiğli’ye gelmesi kesinleşti. Avrupa Birliği Bakanlığı proje için 13 bin 497 Euro bütçe hibe ederken, proje kapsamında İtalya, Bulgurasitan, Malta, Slovenya, Slovakya, Litvanya, Yunanistan, İspanya, Güney Kıbrıs ve Letonya’dan gelecek uzmanlar 4 – 9 Ekim tarihleri arasında Çiğli’de eğitim alacaklar. Proje kapsamında Çiğli’den de iki uzman eğitim görecek.

 Engelliler, gençler, kadınlar gibi çeşitli sosyal konularda çalışmak üzere gönüllülük esasının yaygınlaştırılmasının hedeflendiği projede, Çiğli’de de gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

 Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli’de gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirterek, proje kapsamında gönüllülük konusunda aktif çalışmalarda bulunulacağını ve bu çalışmalarda gönüllü olacak kişilerin eğitiminin sağlanacağını söyledi. Yabancı ülkelerde gönüllülük faaliyetlerinin nasıl yürütüldüğüne dair önemli deneyimlerin aktarılacağını belirten Başkan Solak, “İlçemizde de gönüllülük kavramı ve faaliyetleri geliştirilmeli. Özellikle sosyal alanlarda bu çok önemli. Çevresine duyarlı vatandaşlarımız sayesinde engelliler, çocuklar, kadınlar, sokak hayvanları gibi birçok alanda çok verimli çalışmalar yapılabilir” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.