Dolar 34,2735
%0.01
Euro 37,4793
%-0.04
Altın 2.926,710
%-0.05
Bist-100 8.876,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yağmurdan zarar gören üzümcüler için çalışma başlatıldı

Yağmurdan zarar gören üzümcüler için çalışma başlatıldı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, önceki gün sağanak yağmurla yağan doludan zarar gören üzüm bağlarının sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için çalışma başlatıldı. AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, üzüm üreticilerine...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 14:20
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, önceki gün sağanak yağmurla yağan doludan zarar gören üzüm bağlarının sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için çalışma başlatıldı. AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, üzüm üreticilerine geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Milletvekili Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin kuru ve yaş üzüm ihtiyacının karşılandığı bu bölgemizdeki doğal felaketten sonra ilgili bakanlık ve diğer kurumlar, zarar tespit ve inceleme çalışmalarını başlattı. Konuyla ilgili olarak yetkililerle temaslarımız sürmektedir. Başta Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı nezdinde takip ediyoruz.” dedi. Üzüm üretiminin en verimli olduğu bu bölgedeki çiftçilerin mağdur olmaması için devlet kurumlarının gereğini yapacağını vurgulayan Tanrıverdi, talep edenlere uygun şartlarda kredi verilmesi ve gerekirse borçlarının ertelenmesi hususunu ele alacaklarını bildirdi.

Bu arada Sarıgöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Toy, bağlarda zarar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Ekiplerin ilk etapta Tırazlar, Çanakçı, Çimentepe, Sığırtmaçlı ve Doğuşlar köyleriyle merkeze bağlı Kavakkırı ve Adaarası mevkilerindeki bağlarda, zararın yüzde 10 ile 100 arasında olduğunu tespit ettiğini bildirdi. İlçe Müdürü Toy, “Zarar gören üzüm bağlarımızın 25 bin dekar olduğu, en büyük hasarın Tırazlar'da bulunduğu belirlendi. Ekipler, dolunun etkili olduğu Dindarlı, Alemşahlı ve Dadağlı köylerine de zarar tespiti için gidecek.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.