Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yargı Hızır'ı haklı buldu

Yargı Hızır'ı haklı buldu

İdare Mahkemesi aldığı son karar ile Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Ersu Hızır’ın önünü açtı. Mahkeme uzun aradan sonra yaptığı değerlendirmede Hızır’ı haklı buldu. Belediyenin ‘kademe ilerleme cezasının yürütmesinin durdurulması’ kararını verdi.

  • Ege Postası
  • 12.02.2013 - 19:24
 İZMİR - Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Ersu Hızır’ın göreve iade için başlattığı yargı sürecinde sürpriz bir gelişme yaşandı. İdare Mahkemesi aldığı son karar ile Hızır’ın önünü açtı. Mahkeme uzun aradan sonra yaptığı değerlendirmede Hızır’ı haklı buldu. Belediyenin ‘kademe ilerleme cezasının yürütmesinin durdurulması’ kararını verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla yaşadığı yargı süreci nedeniyle gündemden düşmeyen Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Ersu Hızır, Kocaoğlu’nun “güvensizlik” gerekçesiyle kendisini görevden alması üzerine haksızlığa uğradığını öne sürerek yargı süreci başlatmıştı. Kent gündemini uzun süre meşgul eden yemek olayının ardından Kocaoğlu’yla ipleri kopan Hızır süreçte, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde öngörülen "mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi" hükmü doğrultusunda ‘müstafi’ sayılarak memurluktan çıkartılmıştı. Konuyu yargıya taşıyan Hızır’ın dosyasını inceleyen İzmir 4. İdare Mahkemesi Danıştay kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın uyarısına rağmen görevine başlatılmayan Hızır’ın mağdur edildiğini ifade etmiş bu arada geçtiğimiz günlerde Danıştay, Hızır’ın göreve iade kararının gerekçeli kararını yayınlayarak alınan kararı kesinleştirmişti.
Süreç daha sonra Hızır’ın tekrar göreve başlamak için kollarını sıvaması sonrasında belediye tarafından başkanlık makamını yanıltmakla suçlandı ve Kademe ilerleme cezası verilen kişinin genel sekreter olarak görev yapamayacağı gerekçesiyle işe başlatılmadı. Belediyede uzman kadrosunda görev yapan Hızır, bu konuyu da 3. İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme uzun aradan sonra yaptığı değerlendirmede Hızır’ı haklı buldu. Belediyenin ‘kademe ilerleme cezasının yürütmesinin durdurulması’ kararını verdi. Buna göre daha önce Danıştay kararı makamına iade edilen Hızır’ın önünde hiçbir sorun kalmamış oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.