Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yargıda yaşanan kriz işçileri vurdu

Yargıda yaşanan kriz işçileri vurdu

17 Aralık operasyonu sonrasında aralarında bir çok hakim ve savcının yer aldığı adliye çalışanlarının görevden alınması ve tayinleri ile gündeme gelen kriz gün geçtikçe artarken, İzmir’deki Bayraklı Adliyesi’nde bir başka kriz patlak verdi

  • Ege Postası
  • 16.02.2014 - 14:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İçlerinde toplam 45 kişinin yer aldığı adliye çalışanı, bağlı bulundukları taşeron firmanın hizmet alım ihalesini kaybetmesi sonrasında işlerini kaybederken, tazminatsız şekilde görevlerine son verildi. Aralarında emekliliğine sayılı günler kala işlerinden olan personel, Pazartesi günü oturma eylemine başlayarak yaşananları protesto ederek seslerini duyurmaya çalışacak.
 İzmir Bayraklı Adliyesi’nde taşeron sisteminin ve iş güvencesiz çalışmanın zorluklarını ortaya koyan ibretlik bir olay yaşandı. Bayraklı Adliye Sarayı’nda temizlik hizmetlerini yürüten ÜNİTEM firmasında çalışan 45 taşeron işçi bağlı bulundukları şirketin hizmet alım ihalesini kaybetmesi sonrasında işten çıkartılmanın şokunu yaşıyor. 13-14 yıldır Adliye Sarayı’nda çalışan personel, yaşadıklarına isyan etti.  

“İŞTEN ÇIKARTILDINIZ” DENDİ VE…
İzmir Adalet Sarayı’nda yıllardır temizlik hizmetlerini yürüten ÜNİTEM personeli işten çıkartılmanın şokunu yaşıyor. İş güvencesi olmadan çalıştıkları taşeron firmanın hizmet alım ihalesini kaybetmesi sonrasında kendilerine yazılı tebligat yapılmaksızın iş akitleri fesih edilen ve kıdem tazminatlarını alamayan adliye emekçileri tam bir dram yaşıyor. Cuma günü kendilerine sadece “İhaleyi kaybettik, İşten çıkardınız” şeklinde sözlü açıklama yapıldığını belirten emekçiler, Cuma günü gece yarısına kadar adliye koridorlarında nöbet tutarak dertlerine çare aradı. İhaleyi alan Öner Temizlik adlı taşeron şirketi de işçilere “Bundan sonra sizlerle yolumuza devam etmeyeceğiz.  Yeni arkadaşlarla çalışacağız” dedi. Herhangi bir gelişme sağlanamaması üzerine direniş kararı alan personel, Pazartesi gününden itibaren adliye önünde oturma eylemi yapacak ve işe geri alınabilmek için mücadelesini sürdürecek.

 DİSK VE KESK DESTEK VERECEK
Herhangi bir sendikada örgütlü bulunmayan işçiler, yaşadıkları dram sonra KESK ve DİSK’ten destek talep ederken, olumlu yanıt aldılar. Taşeron işçilere destek verme kararı alan DİSK gelişmelerle ilgili olağanüstü toplantı kararı alırken, aralarında KESK ve birçok kitle örgütünün de yer aldığı kurumlarla birlikte Pazartesi günü mesai başlangıcında Bayraklı Adliye Sarayı önüne tam kadro çıkartma yapacak. Taşeron firmada örgütsüz şekilde çalışan emekçilerin mücadelesine destek verme kararı alan DİSK, 45 emekçinin sesini kamuoyuna duyurmasına yardım edecek.

GÖZYAŞLARI İLE VEDALAŞTILAR
45 adliye çalışanı karar sonrasında şoka uğrarken, bazı işçilerin durumu ağlayarak karşıladıkları, adliyedeki diğer personelin yaşananlara tepki gösterdiği ve kendileri ile vedalaştıkları sırada duygusal anlar yaşadıkları öğrenildi. Diğer yandan, çalışanlar pazartesi günü adliye önünde başlayacakları direnişin yanı sıra, haklarını iş mahkemesinde arayacaklarını duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.