Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yaşar'ın heykeline çirkin saldırı

Yaşar'ın heykeline çirkin saldırı

KARŞIYAKA Spor Kulübü ve Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar'ın Bostanlı semtinde bulunan heykeli saldırıya uğradı. 2010 yılında Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu'nun parkına dikilen heykel, dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kaidesinden sökülerek yere atıldı.

  • Ege Postası
  • 07.09.2012 - 10:13
 İZMİR-Park personeli tarafından sabah saatlerinde kaidesinden sökülmüş olarak yerde bulunan heykelin etrafında içki şişeleri, üzerinde de ayak izleri olduğu görüldü. Yaşar Holding'den gelen çalışanlar, heykeli ve kaidesini fotoğraflarken, Karşıyaka Belediyesi görevlileri de  bakım yapıp yeniden aynı yere dikmek üzere atölyeye kaldırdı. Çevredeki apartman ve işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, 3 kişi oldukları belirlenen saldırganların tespiti için çalışma başlattı.
 
Karşıyaka Belediyesi tarafından 2010 yılında yaptırılan iki adet Selçuk Yaşar heykelinin biri Bostanlı'ya, diğeri ise Karşıyaka'nın Çiğli'deki tesislerine dikilmişti. Karşıyaka Spor Kulübü Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ın heykeline yapılan saldırıya Kulüp Başkanı Cihan Büyükoral sert tepki gösterdi. Büyük saygısızlık olarak nitelediği olaydan üzüntü duyduklarını dile getiren Cihan Büyükoral, "Bu eylem hem Salçuk Yaşar'ın şahsına hem Karşıyaka Kulübü'ne, hem de Karşıyaka halkına yapılmış bir saldırıdır. Bilinsin ki biz Yaşar'ın daha büyük heykellerini de dikmeye hazırız" dedi. Bu arada yeşil-kırmızılı taraftarlar da saldırıya tepki gösterdi. 
 
BELEDİYE BAŞKANINDAN KINAMA
 
Sabah saatlerinde park görevlileri tarafından yerde kırılmış olarak bulunan Selçuk Yaşar'ın heykeli onarılmak üzere Heykeltraş Ahmet Uzun'un atölyesine gönderildi. Karşıyaka Belediyesi yetkilileri heykelin tek parça halinde kaidesinden yıkıldığını, düşmeden dolayı diz ve omuz kısımlarında ezikler meydana geldiğini, heykelin sırt, ayak ve kaidesinin üzerine çıktıklarının kaidedeki ayak izlerinden anlaşıldığını dile getirdiler. Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Polis Karakolu'na, kamu malına zarar vermekten dolayı suç duyurusunda bulunurken çevrede bulunan ev ve işyerlerinin güvenlik kameraları incelemeye alındı.
 
Heykele saldıranları kınayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Selçuk Yaşar kurduğu şirketlerinde binlerce kişiye iş imkanı sağlamış, ülke ekonomisine önemli katkı koymuş, saygın bir iş adamıdır. Karşıyaka Spor Kulübü'nün başarıları için uzun yıllardır mücadele veren örnek bir kişiliktir. Tüm Karşıyakalılar'ın sevgi ve saygısını kazanmış bir isimdir. Heykele yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Karşıyaka Belediyesi olarak heykeli en kısa zamanda onarıp, yeniden yerine koyacağız. Büyüğümüz Selçuk Yaşar'a her zaman sahip çıkacağız" dedi.
 
Karşıyaka Belediye Meclis kararı ile 2009 Yerel Seçimleri öncesinde Heykeltraş Ahmet Uzun'a iki Selçuk Yaşar heykeli yaptırıldı. Heykellerden biri Bostanlı Açık Hava Tiyatrosu diğeri de Selçuk Yaşar Tesisleri'nin bahçesine dikildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.