Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yavuz Sultan Selim Köprüsü, devletin zirvesini buluşturdu

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, devletin zirvesini buluşturdu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, adını 'Yavuz Sultan Selim' olarak açıkladığı üçüncü köprünün temel atma töreni devletin zirvesini bir araya getirdi. Mehter marşının çalındığı törende konuşmaların ardından anı mektubunu Gül...

  • Ege Postası
  • 29.05.2013 - 14:37
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, adını 'Yavuz Sultan Selim' olarak açıkladığı üçüncü köprünün temel atma töreni devletin zirvesini bir araya getirdi. Mehter marşının çalındığı törende konuşmaların ardından anı mektubunu Gül ve Erdoğan birlikte köprünün ayaklarına bıraktı.

İstanbul Boğazı'na inşa edilen üçüncü köprünün temel atma töreni Sarıyer Garipçe’de gerçekleştirildi. Buradaki törene; Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra eşi Hayrunnisa Gül, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan,TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanına ilk olarak Meclis Başkanı Çiçek geldi. Çiçek’in ardından Başbakan Erdoğan tören alanına geldi. En son tören alanına deniz yolu ile gelen Cumhurbaşkanı Gül’ü Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler karşıladı. Karşılamaların ardından devlet protokolü alandaki yerlerini aldı. İstiklal Marşı okunmasının ardından törende yüklenici firma temsilcileri konuşma yaptı. Bakan Yıldırım, Meclis Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül törende konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı konuşmada, üçüncü köprünün ismini Yavuz Sultan Selim olarak açıkladı. Gül’ün konuşmasının ardından tören alanında İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran dua etti. Dua edilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler butona basarak üçüncü köprünün inşaatını başlatmış oldu. Bu sırada İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehter takımının konseri izleyenlerden tam not aldı. Köprünün Anadolu yakasındaki inşaatında da havai fişekler atılarak adeta görsel şölen yaşandı.

Tören alanında Erdoğan ve Gül’ün köprü adına birlikte kaleme aldığı anı mektubu okundu. Mektubu daha sonra Gül ve Erdoğan, köprünün ayaklarının inşa edilmeye başlandığı yere bıraktı. Burada beton çalışmaları için butona tekrar basan Gül birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anı mektubunun bırakılmasının ardından Gül ve Erdoğan sevgi gösterileri arasında tören alanından ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.