Dolar 34,2509
%0.32
Euro 37,8295
%0.15
Altın 2.923,180
%0.25
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yazılım Kongresine sayılı günler kaldı

Yazılım Kongresine sayılı günler kaldı

Dünyadaki yazılım devlerini Bursa’da buluşturacak Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi'ne sayılı günler kaldı. 2 gün sürecek kongreye dünyanın bir çok ülkesinden katılacak uzmanlar 52 bildiri sunacak.    Bilişim...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 12:16
Dünyadaki yazılım devlerini Bursa’da buluşturacak Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi'ne sayılı günler kaldı. 2 gün sürecek kongreye dünyanın bir çok ülkesinden katılacak uzmanlar 52 bildiri sunacak.

    Bilişim İşadamları Derneği (BİSİAD) Başkanı ve Yazılım Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Osman Akın, 27-28 Eylül Cuma günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak kongre öncesi basın toplantısı düzenledi. Kongrenin bir hayal olduğunu ve gerçeğe dönüştüğünü belirten Akın, bunun Bursa için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi. Akın, şunları dile getirdi: “İstedik ki, dünyada 2.3 trilyon Euroluk bilişim pazarında, 34.5 milyar dolar civarında bir pazar payına sahip olan Türkiye’nin yazılımda bulunduğu noktayı masaya yatıralım. Kent ve ülke gündeminde sektöre, sorunlarına ve gelişmelere dikkat çekelim. Kongreye konularında uzman isimler katılarak bilgi ve birikimlerini paylaşacaklar. Sektörde çalışan profesyonelleri, araştırmacıları, akademisyenleri, ilgili dallarda eğitim alan öğrencileri ve bilişim sektörüne ilgi duyanları içine alacak geniş bir kitlenin buluşması hedeflediğimiz organizasyonda, yazılım sektörünün kalite, satış ve yönetim süreçleri hakkında pratik ve akademik bilgilerle beraber, katılımcıların kaynak bilgilere de ulaşmalarını da sağlayacağız.”

    DURAN: İNOVASYON, YAZILIM VE BİLİŞİMLE MÜMKÜN

    Bursa Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, günümüzde iyi ürün ve hizmet üretmenin yanı sıra hızlı ve rekabetçi pazarlayabilmenin önemli hali geldiğini belirterek, “Pazarlamada yüz yüze iletişim devri kapanmıştır. Ürün ve hizmette olduğu gibi pazarlamada da inovasyon devri başlamıştır. Üretim ve pazarlama süreçlerinde inovasyonu sağlamak da sadece bilişim ve yazımlı alanında üretecek doğru stratejilerle mümkündür.” diye konuştu. Duran, yazılım konusunda bu kadar geniş çaplı bir organizasyon içinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

    SEKTÖRÜN UZMANLARI BULUŞUYOR

    27–28 Eylül 2013 tarihlerinde Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek organizasyonda, Microsoft Türkiye CRM Ürün Müdürü Barış Taptık'ın da aralarında bulunduğu sektörün önde gelen isimleri, 'Gelecekte İş Uygulamaları' oturumunda yer alacak. Sektör temsilcileri ve iş çevrelerinin yakından tanıdığı isimlerden Melek Yatırım'dan Hasan Aslanoba, 'Yazılım Sektöründe Teşvikler, Destekler ve Melek Yatırım', geliştirdiği yazılımlarla markasından söz ettiren ve İngiltere'de de faaliyet gösteren Baliç Bilişim CEO'su İbrahim Baliç ise 'Siber Suçlar ve Güvenlik' oturumlarında katılımcıları bilgilendirecek. Ayrıca 'E–Devlet ve Kamu Uygulamaları' ile 'Yerel Yönetimler ve Sağlık' iki oturumda ele alınırken 'Yazılım Sektöründe Ekonomik Göstergeler ve Sorunlar', 'E-Ticaret Uygulamaları', 'Sosyal Medya', 'Yazılım Vadisi ve Kümelenme' ile son yıllarda dünya futbol kulüplerinin yakından takip ettiği 'Scouting' uygulamaları, kongrenin oturum başlıkları olarak belirlenmiş durumda.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.