Dolar 32,7125
%0.47
Euro 35,4084
%0.32
Altın 2.503,770
%1.47
Bist-100 10.819,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yelekli, “Engelliler en iyi cevabı verir”

Yelekli, “Engelliler en iyi cevabı verir”

İzmir’deki engelliler AKP Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut’un engellilerle ilgili basına yansıyan sözlerine tepki gösterdi. Konak Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan engellilere, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli’nin yanı sıra siyaset dünyasında farklı isimler katıldı. Akbulut’un “Biz engellileri adam yerine koyduk. Şimdi o aileler evlerindeki o engellilerin ölmemeleri için dua ediyorlar” sözleriyle ilgili konuşan Yelekli, “Bu sözlere karşı ne söylense azdır. Doğrusu bizden çok bu alandaki engelliler gereken cevabı hayatın her alanında veriyor” ifadesini kullandı.

  • Ege Postası
  • 04.10.2013 - 10:06
İZMİR- Yelekli, engellilerin krizden başarı ürettiklerini kaydederek, “Engelli kardeşlerimiz, bugün yaptıkları ile kendilerini ispatlamış durumdalar. Tehditleri fırsata çevirebilecek zekaya ve güce sahip olduklarını her zaman göstermişlerdir. En önemlisi kişiliklerini asla kaybetmezler” sözlerine yer verdi. 
Engelliler adına bir açıklama yapan Gündüz Koçak, “'Engelliler, sayın beyefendi hazretleri tarafından insan yerine koyulduklarını ve daha önce insan olmadıklarını öğrendiler. Sizi milletvekili yapan bu halka, yıllardır yok saydığınız biz engellilere, nasıl böyle ayrımcı ve nefret söylemlerinde bulunursunu? Sizin insanlığınızı sorgulamak bize düşmez. Çünkü herkes insan doğar, 450-500 TL ile insanlık sorgulanmaz. Ama sizin adam olup olmadığınız sorgulanır. Türkiye cumhuriyetinin sosyal hukuk devleti olduğunu unutuyorsunuz! Engelliler ve tüm dezavantajlı guruplar sosyal hukuk devletinin himayesi altındadır. Yaptıklarınız bir lütuf bir sadaka değildir, bir insan hakkıdır'' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.