Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yemişçi'den Kocaoğlu'na tepki: Sen kendi üzerine düşeni yap

Yemişçi'den Kocaoğlu'na tepki: Sen kendi üzerine düşeni yap

Hafta sonu katıldığı törende stat konusunda sert bir çıkış yapan Kocaoğlu’na,AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’den sonra İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi’den de cevap ve tepki geldi.Yemişçi, “ Kocaoğlu, ‘ Bıraksınlar yapalım’ diyor. Bırak stat yapmayı sen Örnekköy’de kendine düşen iki görevi yap. Paran fazlaysa onları da başka yerlerde değerlendir. Birkaç tane daha stat yap” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.02.2013 - 14:53
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Kent gündemine tekrar oturan kuzeye ve güneye yapılması düşünülen stat konuları, Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ve spor kulüpleri başkanlarının açıklamalarıyla her geçen gün farklı boyut kazanıyor. Hafta sonu katıldığı törende Karşıyaka’da yapılacak stat konusunda sert bir çıkış yapan Kocaoğlu’na,AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’den sonra İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi’den de cevap ve tepki geldi. 

İZVAK’TAN OY BİRLİĞİYLE ÖNEMLİ KARAR

Geçtiğimiz hafta İZVAK çatısı altında bir araya gelen kulüp başkanları, İzmir’e yapılacak statlarla ilgili görüş birliğine varıp el sıkışmıştı. Toplantıda alınan en önemli karar Örnekköy Projesi yerine Karşıyaka’nın Yalı’daki spor tesislerinde bulunan Karşıyaka Stadı’na KSK yönetiminin hazırladığı proje ışığında yeşil-kırmızılı kulübün tamamen kendisine ait 12 bin 500 kişilik bir stat yapılmasına ve öncelikli olarak inşaatına başlanması olmuştu.

KOCAOĞLU'NDAN STAT ÇIKIŞI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ŞENGÜL'DEN KOCAOĞLU'NA CEVAP HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KOCAOĞLU ESTİ GÜRLEDİ

Kent gündemine oturan stat konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz hafta sonu katıldığı törende , ““Alsancak Stadı’na, Gürsel Aksel Stadı’na ve Karşıyaka’nın sahildeki tesislerine kimse göz dikmesin. 3 yaşındaki çocuğunda anlayacağı bir cevap istiyoruz. Örnekköy’deki stat yapılacak m? Yapılmayacak m? Ben söylemekten alınganlık göstermesinler diye utanır oldum. Sağır sultan duydu. Verin şurayı yapalım” çıkışını yapmıştı.

“TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK YAKIŞMIYOR”

Hafta sonu stat konusunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la görüşmek için Ankara’ya giden İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi, dönüşte ayağının tozuyla Kocaoğlu’na hem cevap verdi hem de tepki gösterdi. Kulüp başkanlarıyla aldıkları kararların oy birliğiyle olduğunun altını çizen Yemişçi,sporla siyasetin iç içe girmesini istemediklerini belirtti. Kocaoğlu’nun yaptığı çıkışın kendilerini üzdüğünü ifade eden Yemişçi, “
Kocaoğlu’nun demeçleri beni ve kurumumu hedef göstermiştir. Kocaoğlu, ‘kimse sahalara göz dikmesin’ diyor…Biz kimse değiliz sahalara da göz dikmiyoruz. Biz kulüpleri temsil eden onların oy birliğiyle aldığı kararları kamuoyuna yansıtan ve kulüplerin menfaatlerini düşünen bir kurumuz. Buraların kamu malı olduğunu biliyoruz. Özel şahsa verilmesi için bir talebimizde yok. Rantçılıkla isim vermeden suçlamış. Açık olmayan kelimelerle insanları töhmet altında bırakmak yakışmıyor Kocaoğlu’na…. Rant isteyenleri açıklasın Başkan…İZVAK, kulüpler için ister açıktır şeffaftır. Geçen hafta aldığımız kararları anlattıklarımızı belediye başkanı anlamamış…Örneköy’le ilgili problem vardı.İzmir için değerlendirilmesi kararı alındı. Buraya yapılacak olan stat yerine Karşıyaka Spor Kulübü mevcut kiralarında olan sahildeki stada 12 bin 500 kişilik tribün ilavesiyle on ikinci gücünü arkasına alarak maçlara çıkmak istediler. Bu karar oy birliğiyle alındı” dedi.

“BİLMEDEN İTHAM ETMESİN”

Kulüp başkanlarıyla yaptıkları toplantıda stadların elden çıkarılmasına, müteahhitlere ve rantçılara verilmesine yönelik bir karar alınmadığını ifade eden Yemişçi, “Biz de İZVAK olarak bunların karşısındayız. Buralar İzmir’in değeridir.Ancak kimse kimseyi bilmeden itham etmesin. Başkanın varsa bildiği açıklasın. Kimlermiş  Karşıyaka’nın sahalarına göz dikenler açıklasın. İZVAK bunun içinde mi, değil mi. İzmir herkesi tanır. Bizimde geçmişimiz İzmir’de bilinir. Hem benim hem kurumumun... Rica ediyorum. Karşıyaka’nın sahalarına göz diken kimmiş açıklasın.Bu statlar için rant isteyen kim açıklasın.Bizim işimiz spor siyaset değil” dedi.

“SEN KENDİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAP”

Örnekköy’e stat yapılmasına yönelik kimsenin geri adım atmadığının altını çizen Yemişçi, , “Örnekköy’e yalnızca bir stat yapılmayacak. Spor kompleksi de olacak. Orayı kimse elinin tersiyle atıp vermiyor. Spor alanı olarak bakanlıkta duruyor. Bakanlık'ta aksine bir şey demiyor. Belediyeye yazı yazmışlar. 80 dönümün ilavesinin belediyenin imarında işlenmesi ve derenin ıslahının yapılmasına yönelik. Kocaoğlu, ‘ Bıraksınlar yapalım’ diyor. Bırak stat yapmayı sen kendine düşen iki görevi yap. Paran fazlaysa onları da başka yerlerde değerlendir. Birkaç tane daha stat yap” diye konuştu.

“KOCAOĞLU NE GİBİ YATIRIMLAR YAPTI Kİ”

Kocaoğlu’nun İzmir kulüplerine yardım ediyormuş gibi gözüktüğünü ifade eden Yemişçi, “ Kocaoğlu ne gibi alt yapı yardımları yaptı'. Mevzuatı bahane etti sürekli. Diğer şehirlerdeki belediyelerin katkıları ortada. Eskişehir, İstanbul, Kayseri örnekleri var. Buralar başka kanunlarla mı yönetiliyor.Kulüp yönetimlerine kabahati atıp başarısızlıkta sıyrılmak olmaz. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapmalı. Belediye Başkanı ‘ben istedim yapmadılar’ diyor. İZBAN’ı her yerde anlatıyor. ‘Merkezi hükümetle yaptık’ diye…Belediyeyle Spor Müdürlüğünün müşterek hızlı kararlar alması gerek.Belediye engel çıkarırsa yine uzar gider. Bizim derdimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil” ifadelerini kullandı.

“KOCAOĞLU’NA BURUKLUĞUM VAR”

Yemişçi, Kocaoğlu’nun çağrı yapması halinde kendisiyle seve seve görüşebileceğini ifade ederken, “ Kulüp başkanlarıyla geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaptı. Beni çağırmayarak muhatap almadığını gösterdi.. Oradan burukluğum var.Biz kulüpleri temsil eden bir kurumuz. Çağırırsa seve seve bu konuyu görüşürüm ancak şuana kadar herhangi bir talep almadım” dedi.

ANKARA RAPORU

Alınan kararların önce İzmir Valisi’ne ardından da Ankara’ya giderek, bakanlara ilettiğini belirten Yemişçi, “ Güneyde yapılacak stad için Ulaştırma Bakanımız 20 binden aşağı olmaz diye not düştü. 5-6 ay içinde Güney de ihale safhası gerçekleşebilir. Bakanlığın ellerinde onlarca proje var.Karşıyaka’nın sahildeki Stadı yeniden elden geçirilip tribünleri yapılacak. Devlet yapacak. Projeler hazır. İmarlık bürosuna çizdirilmiş. Karşıyaka için spor alanıdır. Proje belediyeye gidecek. Örnekköy’e ise yalnızca bir stat yapılmayacak. Spor kompleksi de olacak. Büyükşehir’den bakanlığın istedikleri var. Bunlar yerine getirilince Örnekköy’e de stat kazandırılacak” dedi.



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.