Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni İç Hatlar Terminali için geri sayım başladı

Yeni İç Hatlar Terminali için geri sayım başladı

TAV Havalimanları Holding tarafından yapılan, yıllık 25 milyon yolcu kapasiteli İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali'nin, şubat ayında hizmete gireceği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 31.01.2014 - 10:17
EGE POSTASI (HABER SERVİSİ) - Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayında yapacağı belirtilen İzmirAdnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali ile yolcu kapasitesi yıllık 45 milyona kadar çıkacak. Toplam 266 milyon Euro yatırımla hayata geçirilen projede son aşamaya gelindi. Dış Hatlar Terminali ile birlikte toplam 300 bin metrekare kapalı terminal alanına sahip olacak havalimanı yolcu konforunu da arttıracak. Dış Hatlar'daki mevcut 9 köprünün yanı sıra yeni terminalle birlikte köprü sayısı 17'ye yükselecek. İç Hatlar Terminali tek başına 25 milyon yolculuk kapasite sunacak.

Geçen yılı 10 milyon üzerinde yolcuya hizmet vererek tamamlayan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, yeni terminal ile birlikte iç hatlarda daha hızlı operasyon gerçekleştirecek. Halen 6 havayolu iç hatlarda İzmir'i 21 noktaya doğrudan uçuşlarla bağlıyor. Dış hatlarda ise 34 ülkeden 87 noktadan İzmir'e uçuş gerçekleştiriliyor.

TRANSİT MERKEZİ HALİNE GELİYOR

İzmir'de ilk defa SunExpress tarafından başlatılan uygulama ile iç hatlardan sonra dış hatlarda da havalimanı transit nokta olmaya başladı. Almanya'dan SunExpress ile İzmir'e gelen yolcular, 2 saatlik beklemenin ardından buradan Umman'a uçabiliyor. Bu konuda girişimlerini sürdüren TAV Havalimanları, başta Avrupa'da İtalya olmak üzere daha fazla noktaya doğrudan uçuş başlatılması için görüşmeler yapıyor. TAV, hem iç hem de dış hatlar terminalini 2032'ye kadar işletecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.