Dolar 32,6880
%0.08
Euro 35,4373
%-0.02
Altın 2.477,580
%-1.35
Bist-100 10.864,00
%0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni vapurlar rotayı Yarımada'ya çevirdi

Yeni vapurlar rotayı Yarımada'ya çevirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin körfez ulaşımında başlattığı revizyon hamlesi sonrasında satın alınan son teknolojiye sahip 15 yeni yolcu gemisi rotayı Urla'ya çevirdi. Yeni vapurlar rotayı Yarımada'ya çevirdi

  • Ege Postası
  • 11.08.2016 - 13:22

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yalova'da tamamen yerli sanayi ile üretilen ve uzay teknolojisi kullanılan İzmir'in yeni karbon kompozit gemileri sefer ağını genişletiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü revizyon hamlesinin ardından dış körfeze açılan yeni yolcu vapurları Foça ve Mordoğan'ın ardından Urla'ya gidecek.

Dış körfez seferlerinde üçüncü durak olarak belirlenen Urla'da çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Daha önce Foça ve Mordoğan'daki iskelelerde yaptığı yenileme çalışmalarının ardından yazlık beldelere vapur ulaşımı başlatan Büyükşehir Belediyesi, Urla seferleri için de gün sayıyor. Urla'da yeni iskele için yaşanan yer sıkıntısını aşan Büyükşehir Belediyesi, ilçedeki Balıkçı Barınağı'nın ortak kullanımı amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile uzlaşmaya vardı. Alanın geçici kullanımı konusunda varılan mutabakat kapsamında taraflar arasında sözleşme imzalanacak ve ardından iskelenin kurulumuna start verilecek. Diğer vapur iskelelerinde olduğu gibi Urla'da Balıkçı Barınağı'nda yeni gemilerin yanaşabilmesi için tadilat yapılacak ve yolcu vapurlarına uyumlu hale getirilecek. Gelecek bahar aylarında Urla İskelesi'ne seferlerin başlaması beklenirken, Konak, Üçkuyular ve Karşıyaka'dan Yarımada istikametine direkt deniz ulaşımı sağlanacak. Seferlerin başlamasıyla birlikte hem Urla, hem de Yarımada bölgesinde turizm ve ekonomiye büyük katkı sağlanması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.