Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni yılın ilk gününde 4 büyük acı

Yeni yılın ilk gününde 4 büyük acı

Yeni yılın ilk gününde büyük acı: 4 şehit

  • Ege Postası
  • 02.01.2016 - 11:12
Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürerken teröristler yeni yıla dakikalar kala Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Cizre ilçelerinde saldırdı. Sur’da bombalı tuzakta polis Kenan Ardıç doğum gününde, Orhan Dilekci de hastanede şehit oldu. Cizre’de önceki gece bir polis, dün öğle saatlerinde ise bir astsubay şehit oldu.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının olduğu mahallelerde operasyonlar sürüyor.
PKK’lı teröristler dün sabah saat 11.10’da tuzakladıkları bombayı infilak ettirdi. Patlamada 2 polis ve 1 asker yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polislerden Kenan Ardıç (28) ve Orhan Dilekci (47) kurtarılamayarak şehit oldu. Hastanede tedavi altına alınan askerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Kenan Ardıç’ın Sivas’taki anne babası acı haberle yıkıldı. Polis Ardıç’ın doğum gününde şehit düştüğü, 2 yaşında Egemen adında bir oğlu olduğu, 2012’den beri Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı ve bir süre önce geçici görevle Diyarbakır’a gittiği belirtildi.

Eşinin yaralandığı haberini alan Melike Dilekci de Erzincan’dan babaocağı olan Erzurum’un Uzundere ilçesine gitti. Melike Dilekci’ye akşam saatlerinde eşi Orhan Dilekci’nin şehadet haberi verildi. 3 çocuk babası şehit polis Dilekci’nin cenazesi bugün ikindi namazından sonra Uzundere ilçesine bağlı Çağlayan mahallesinde toprağa verilecek.



3 ÇOCUK BABASIYDI
Şırnak Cizre’de önceki gece saat 23.50’de PKK’lı teröristler güvenlik güçlerine roketli saldırı düzenledi. Saldırıda özel harekât polisi Erol Aktürk (43) şehit oldu, 5 polis de yaralandı. 4 polis Ankara’ya sevk edilirken diğer polisin durumunun iyi olduğu açıklandı. Manisa’dan geçici görevle Cizre’ye giden Aktürk’ün cenazesi Manisa’ya gönderildi. 3 çocuk babası şehit Aktürk, bugün İzmir Karşıyaka’daki Beşikçioğlu Camisi’ndeki namazın ardından Bornova Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek.
Cizre’de dün öğle saatlerinde de teröristler güvenlik güçlerine saldırdı. Saldırıda Tank Bakım Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner (28) şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Adıyaman nüfusuna kayıtlı Şehit Öner’in Besni ilçesinde yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı. Şehit Öner’in evli ve 5 aylık bir oğlu olduğu belirtildi. Genelkurmay, Cizre’deki operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Şırnak Cizre’deki operasyonda, 12 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.