Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yenimahalle’de iftar ve şenlik bir arada

Yenimahalle’de iftar ve şenlik bir arada

Ankara Yenimahalle’de üç farklı yerde kurulan iftar çadırları ve her akşam bir mahallede verilen sokak iftarları ile vatandaşlar Ramazan’ı doyasıya yaşıyor. İftar sofralarında ağırlanan vatandaşlar, iftar sonrasın da Ramazan eğlenceleri...

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 11:39
Ankara Yenimahalle’de üç farklı yerde kurulan iftar çadırları ve her akşam bir mahallede verilen sokak iftarları ile vatandaşlar Ramazan’ı doyasıya yaşıyor. İftar sofralarında ağırlanan vatandaşlar, iftar sonrasın da Ramazan eğlenceleri ile keyifli bir akşam geçiriyor.

Gezici Ramazan eğlenceleri ile mahallelerde Ramazan ruhunu yaşatan belediyenin, Batıkent’te Meydan AVM’nin önüne kurduğu şenlik alanı ise Ramazan ayı boyunca birbirinden renkli gösteriler ve stantlarla Batıkentlilerin ilgi odağı oluyor. Skeçlerden animasyonlara, sihirbaz gösterilerinden fasıl dinletilerine kadar her ayrıntının düşünüldüğü eğlence programları ile karşılanan vatandaşlar gösterilere büyük ilgi gösteriyor. Yaz akşamlarında çocuklar kendileri için düzenlenen eğlence alanlarında eğlenirken aileleri de otantik çay bahçelerinde dinleniyor.

Yenimahalle Belediyesi, “Nerede o eski Ramazanlar” dedirtmemek adına Hacivat ve Karagöz, gölge oyunu, sihirbazlık gösterileri gibi geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşatırken vatandaşlara da Osmanlı şerbetinden macuna, helvadan pamuk şekerine eski tatları ikram ediyor.
İlçede kurulan iftar çadırlarını ve gezici eğlenceleri dolaşarak vatandaşların Ramazan coşkusuna ortak olan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ramazan ayında hepimizin duası, dileği birlik ve bütünlüğümüzün sonsuza kadar sürmesidir. Millet olarak kardeşlik, barış, birlik ve beraberlik duygularının en fazla idrak edildiği bu ayda, kimseyi ayırt etmeden aynı sofrada iyi niyetli duyguların birlikte paylaşıldığı Ramazan günleri yaşıyoruz.” dedi.

TAKSİ DURAKLARI YENİLENİYOR

Yenimahalle Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan taksi duraklarını yenilemeye devam ediyor. Yenimahalle 5’inci durakta tadilatları devam eden Doğan Taksi Durağı Başkanı Murat Kütük ve çalışanları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Başar Bal ile Gürol Karahisarlıoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.