Dolar 34,2608
%0.06
Euro 37,6518
%0.14
Altın 2.911,980
%0.08
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yenipazar orman yangını kontrol altına alınamıyor

Yenipazar orman yangını kontrol altına alınamıyor

Aydın'ın Yenipazar ilçesi Donduran köyü yakınlarında çıkan arazi yangını ormanlık alana sıçradı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyor. Yangında Yenipazar ilçesi yakınlarında bulunan Orthosia antik kenti de etkilendi. Yenipazar’dan...

  • Ege Postası
  • 26.07.2013 - 18:32
Aydın'ın Yenipazar ilçesi Donduran köyü yakınlarında çıkan arazi yangını ormanlık alana sıçradı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyor. Yangında Yenipazar ilçesi yakınlarında bulunan Orthosia antik kenti de etkilendi.

Yenipazar’dan yukarıya ormanlık alana doğru ilerleyen yangına, karadan işçiler ve iş makineleriyle havadan yangın söndürme helikopteri ve uçakla müdahale ediliyor. Yangın, Yenipazar’a bağlı Karaçakal köyünde kalan bir ailenin evini tehdit edince ev boşaltıldı. Bugün öğle saatlerinde çıkan yangın henüz kontrol altına alınamadı. Yangında yüzbinlerce zeytin ağacı ve yüzlerce dönüm makilik alan ile ormanlık alan kül oldu. Zaman zaman alevlerin onlarca metre yükseldiği yangın henüz kontrol altına alınamadı. Yangında tarım arazileri, makilik ve ormanlık alan zarar gördü. Yangını söndürmek için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.